17.10.20

Μείζον ζήτημα η ανεξέλεγκτη ρίψη ελαιολυμάτων στον κάμπο της Ορμύλιας Χαλκιδικής.

Την ανεξέλεκτη ρίψη ελαιολυμάτων στην Ορμύλια αλλά και στις γειτονικές περιοχές αναδεικνύει ως μείζον ζήτημα για την περιοχή ο Κοινοτικός Σύμβουλος Γιάννης .Λελεγιάννης ,πρόβλημα που σχετίζεται και με την επικείμενη μελλοντική κατασκευή  του φράγματος Χαβρία και επισημαίνει την  επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μονάδας βιολογικού καθαρισμού ελαιολυμάτων

Την προηγούμενη βδομάδα στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για κάποια ερωτήματα που έχουμε γύρω από τεχνικά έργα του επικείμενου φράγματος Χαβρία. Μεταξύ αυτών, αναφερθήκαμε στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μονάδας βιολογικού καθαρισμού ελαιολυμάτων διότι αυτά διοχετεύονται στον Χαβρία και στον ευρύτερο υδροφόρο ορίζοντα.
Η κατάσταση όμως με τη ρίψη ελαιολυμάτων σήμερα έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Να θυμίσω βέβαια ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι καινούρια, αλλά υπάρχει εδώ και χρόνια  στην Ορμύλια (και στις γύρω περιοχές) και ενώ την γνωρίζουν ΟΛΟΙ και την αποδοκιμάζουν ΟΛΟΙ, εν τέλει την αποσιωπούνε ΟΛΟΙ.
Άρα εκτός από το προφανές μείζον ζήτημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος έχουμε και την ανοχή και αποσιώπηση αυτού του εγκλήματος από πάσα κατεύθυνση.
Θα τοποθετηθούμε σίγουρα και στο επόμενο συμβούλιο της Κοινότητας για το ζήτημα αλλά μέχρι τότε θα βρέξει ξανά, οπότε θα ανοίξουν πολλές βάνες και θα χυθούν χιλιάδες λύματα στον ευλογημένο κατά τ’ άλλα κάμπο της Ορμύλιας και στα πέριξ...
Στις υγείες μας!
Σημ.: Η παρακάτω ενδεικτικές εικόνες, είναι χθεσινές, από ρέμα κοντά στον οικισμό της Ορμύλιας. Την ίδια εικόνα μπορεί κανείς να τη συναντήσει σε πολλά σημεία αυτήν την περίοδο στην περιοχή μας.