5.9.18

Επιστολή για την παραίτησή του Καπλάνη Γιώργου από τη θέση του Προέδρου της Δ.Κ.Ν.Μαρμαρά .


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΠΛΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αγαπητοί δημότες του Ν.Μαρμαρά,
Τη Δευτέρα 03-09-2018 υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της Δ.Κ.Ν.Μαρμαρά στο Δήμαρχο Σιθωνίας .Μια θέση που την ορίσατε εσείς με τον πιο εμφατικό τρόπο στις εκλογές του 2014.
Όλα τα πράγματα στη ζωή ολοκληρώνουν τον κύκλο τους. Και ο κύκλος αυτός τελειώνει εδώ.
Σ' αυτό το χρονικό διάστημα των 7 χρόνων και 8 μηνών
νιώθω περήφανος που έβαλα κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι για την υλοποίηση σημαντικότατων υποδομών που εξέλιπαν(ολοκλήρωση αποχετευτικού συστήματος οικισμού και Παραδείσου,αναπλάσεις κεντρικής αρτηρίας και άλλων οδών, ασφαλτοστώσεις, κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου κι επέκταση αιθουσών Γυμνασίου-Λυκείου,κατασκευή βρεφονηπιακού Σταθμού και τόσων άλλων), συνεπικουρώντας το τεράστιο έργο του Δημάρχου Σιθωνίας κ. Τζίτζιου Ιωάννη.
Στο χρονικό αυτό διάστημα θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κατέβαλα κάθε ικμάδα σωματικής και ψυχικής δύναμης.Σίγουρα έκανα λάθη, σίγουρα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα (κυρίως την τελευταία διετία).Ζητώ συγνώμη ,αν έβλαψα κάποιον, ποτέ όμως δεν το έπραξα εκούσια, δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Έφτασα όμως στο σημείο αυτό της ψυχικής αντοχής, όπου πλέον νιώθεις ότι φθείρεσαι και ότι πλέον δεν μπορείς να προσφέρεις αυτά που μπορούσες.
Διαπιστώνεις ότι σ' αυτή τη κοινή πορεία που χαράχτηκε πριν από 4 χρόνια έχεις μείνει απελπιστικά μόνος. Και οι ανάγκες του τόπου είναι τεράστιες.
Στο ταξίδι αυτό συνάντησα ανθρώπους ανιδιοτελείς ,που πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους και και μοχθούν γι' αυτό, όπως και ανθρωπάκια , που για λίγη δόση δημοσιότητας προτιμούσαν αναρτήσεις fb δυσφήμισης του τόπου τους (μέχρι εκεί τον αγαπούσαν) , συνάντησα εργαζόμενους , που δεν ήξεραν ωράριο και αργίες (π.χ Ιλαρίου Δημήτρης), όπως κι εργαζόμενους που ρωτούσαν μόνο ποια είναι τα δικαιώματά τους , παραβλέποντας τελείως τις υποχρεώσεις τους (αυτή άλλωστε είναι και η μεγαλύτερη παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι τίποτα τυχαίο),συνάντησα αιρετούς με ανυστερόβουλη διάθεση προσφοράς και άλλους να διατυμπανίζουν δημοσίως ότι απαιτούν ανταλλάγματα.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να αποθαρρύνω τους δημότες μου (και κυρίως τους νέους) να διεκδικήσουν θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ίσα ίσα ,δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από την ανυστερόβουλη προσφορά προς το συνάνθρωπο, από το να υπηρετείς με τη δύναμη που σου δίνει η θέση σου (και όχι να σε υπηρετούν), αυτό σε κάνει να ξεχωρίζεις από τον ωχαδερφισμό και την κοινωνική αναλγησία, αυτό σε κάνει δακτυλοδεικτούμενο ενεργό πολίτη.
Όποιος λέει το αντίθετο ,είναι βαθιά κυνικός και απάνθρωπος.Τουλάχιστον ας σιωπήσει ,για να μην κάνει περισσότερο κακό. Όμως αυτοί που θα επιλέξουν να ασχοληθούν με τα κοινά πρέπει -εκτός από την εντιμότητα- να αντιληφθούν ότι είναι μια κοινή προσπάθεια με κύριο συστατικό το 'εμείς' (Μακρυγιάννης) και όχι το εγώ.Όταν συναντήσουν τα δύσκολα, να είναι συνοδοιπόροι, συναγωνιστές και όχι μοναχικοί καβαλάρηδες.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΤΕ!!!


Δημοτική Κοινότητα Ν.Μαρμαρά