2.10.18

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολύπλευρη αθλητική εκδήλωση "Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ" στο Πόρτο Καρράς τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολύπλευρη αθλητική εκδήλωση "Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ" στο Πόρτο Καρράς τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και στον σχολικό αθλητισμό. Με τη συμμετοχή 23 σχολείων από την περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και από το Νομό Θεσσαλονίκης και το νομό Σερρών, που ανταποκρίθηκαν στο αθλητικό κάλεσμα, με πάνω από 1.700 μαθητές και δασκάλους συνολικά όπως και με την παρουσία διάσημων διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών
και πρωταθλητών, οι οποίοι ανέλαβαν και έφεραν τους μικρούς μαθητές σε επαφή με μια μεγάλη γκάμα αθλημάτων.

Τα παιδιά συμμετείχαν, έπαιξαν, διασκέδασαν και αθλήθηκαν σε σταθμούς αθλημάτων για  στίβο (με kidsathletics σετ), ποδόσφαιρο, μπάσκετ, άλμα επί κοντώ, άλμα εις ύψος, ποδηλασία, χάντμπολ, πυγμαχία, τένις, ιππασία και γκολφ. Το Πόρτο Καρράς διοργάνωσε την “Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ”, ως μια κοινωνική προσφορά στα παιδιά και τον αθλητισμό αφιερώνοντάς την παράλληλα στη μνήμη της προσφάτως αποβιώσασας Ζωής Στέγγου, αντιπροέδρου του ομίλου επιχειρήσεων στον οποίο ανήκει το Πόρτο Καρράς, συζύγου του προέδρου του ομίλου κ. Κωνσταντίνου Στέγγου.




Η «Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ στο Πόρτο Καρράς»  διοργανώνεται τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 με σκοπό να υποδεχθούμε στο ξενοδοχειακό μας συγκρότημα μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής, στα πλαίσια της θεσμοθετημένης ετήσιας «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού».
Επιδίωξή μας είναι να φέρουμε σε επαφή τους μαθητές με τον αθλητισμό καθώς και με αθλητές και πρωταθλητές διαφόρων αθλημάτων ώστε τα παιδιά να εμπνευσθούν και να αποκτήσουν έναυσμα και έρεισμα για να ξεκινήσουν αθλητική ζωή και γενικά να βάλουν την άθληση στη ζωή τους.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης είναι μια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, στα παιδιά και τον αθλητισμό, αποτίνοντας παράλληλα φόρο τιμής στη μνήμη της προσφάτως αποβιώσασας Ζωής Στέγγου, αντιπροέδρου του ομίλου επιχειρήσεων στον οποίο ανήκει το Πόρτο Καρράς, συζύγου του προέδρου του ομίλου κυρίου Κωνσταντίνου Στέγγου.

Τι σημαίνει για τα παιδιά και τον αθλητισμό η «Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ στο Πόρτο Καρράς»
Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου θα έχουμε εγκαταστημένους στους υπαίθριους χώρους του ξενοδοχειακού μας συγκροτήματος «σταθμούς αθλημάτων» όπου επικεφαλής θα βρίσκονταιδιακεκριμένοι αθλητές και πρωταθλητές, οι οποίοι θα ηγούνται των αθλημάτων και θα αποτελέσουν και πηγή έμπνευσης για τους επισκέπτες μαθητές των σχολείων.
Οι «αθλητικοί σταθμοί» είναι:
  • ΣΤΙΒΟΣ με τον μαραθωνοδρόμο Βασίλη Ζαμπέλη, τον καλύτερο Έλληνα μαραθωνοδρόμο του 21ου αιώνα
  • ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ με τον Κώστα Σταμούλη πρωταθλητή και προπονητή ποδηλασίας
  • ΜΠΑΣΚΕΤ με τους Γιώργο Σφαιρόπουλο και Βασίλη Γεραγωτέλλη, διακεκριμένων προπονητών γνωστών ομάδων καθώς και παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς
  • ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ με συμμετοχή της διακεκριμένης αθλήτριας Νικόλ Κυριακοπούλου (ασημένιο στους πανευρωπαϊκούς 2018) και παρουσία του Εμμανουήλ Καράλη, κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ εφήβων και υπεύθυνο αθλήματος τον προπονητή Σάββα Κεφαλίδη και 4 αθλητές του
  • ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ με την πρωταθλήτρια Νίκη Μπακογιάννη
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ με τους Άγγελο Μπασινά, Παντελή Καφέ καθώς και παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία
  • ΠΥΓΜΑΧΙΑ με τον πυγμάχο και προπονητή πυγμαχίας Σταμάτη Κολέθρα.
  • ΧΑΝΤΜΠΟΛ με τον Δημήτρη Καφφάτο, έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του ελληνικού χάντμπολ.
  • ΙΠΠΑΣΙΑ με την Μαριάννα Πεπονίδου του ομίλου ιππασίας Καλαμαριάς στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ιππικού ομίλου Πόρτο Καρράς.
  • ΓΚΟΛΦ στο φημισμένο διεθνών προδιαγραφών γήπεδο γκολφ του Golf Club του Πόρτο Καρράς
  • ΚIDS ATHLETICS Διεξαγωγή του επίσημου συνόλου αγωνισμάτων “Kids Athletics” της ΙΑΑF για την ανίχνευση κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών σε αγωνίσματα δρόμου, ρίψεων και αλμάτων.
Στα πλαίσια του Στίβου θα διοργανωθεί κούρσα ταχύτητας 80 μέτρων με συμμετοχή των μαθητών
** Οι σταθμοί αθλημάτων μπορεί να διαμορφωθούν ή και να εμπλουτισθούν ανάλογα, έως την ημέρα διεξαγωγής
Κατά την «Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ στο Porto Carras» οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τα αγωνίσματα, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, τις κλίσεις και ταλέντα τους και γενικά να ζήσουν μιαπρωτόγνωρη αθλητική εμπειρία που θα βοηθήσει να εμπεδώσουν και όλα τα θετικά συναισθήματα, την ευγενή άμιλλα και τα ατομικά, κοινωνικά και πανανθρώπινα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αθλητισμό.
Σε κάθε «σταθμό αθλήματος» θα βρίσκεται οεπικεφαλής αθλητής ή και πρωταθλητής, σε πολλές περιπτώσεις ευρέως γνωστός και αναγνωρίσιμος από τα παιδιά, που μαζί με τους αθλητικούς βοηθούς του θα κατευθύνουν τους μαθητές και θα τους βοηθούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο αγώνισμα.
Όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν απ’ όλους τους «σταθμούς αγωνισμάτων» στη διάρκεια της ημέρας για να έχουν την ευκαιρία συμμετοχής. Στην εκδήλωση μάλιστα θα εκπροσωπηθεί και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας πρόεδρος του οποίου είναι η κυρία Ντόρα Πάλλη Σιούτου η οποία θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα γύρω από την ανοχή στη διαφορετικότητα και ενάντια στο μπούλινγκ.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές πέμπτης και έκτης δημοτικού και των τριών τάξεων γυμνασίουκαι η ώρα προσέλευσης είναι στις 09:30 για σχολεία του νομού Χαλκιδικής και στις10:30 για σχολεία εκτός νομού Χαλκιδικής ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 14:00.
Για να τιμήσουμε τη βούληση συμμετοχής των σχολείων στην αθλητική εκδήλωση έχουμε ορίσει ότι το σχολείο με τις περισσότερες συμμετοχές μαθητών θα λάβει μια χορηγία σε μορφή αθλητικού υλικού ή σε μορφή γραφικής ύλης, αναλώσιμων φωτοτυπικών μηχανημάτων κ.λπ. (ανάλογα των αναγκών που θα διαπιστωθούν) ενώ εξετάζουμε και την πιθανή πριμοδότηση της μεταφοράς μαθητών προς το ξενοδοχειακό μας συγκρότημα Πόρτο Καρράς.





Η “Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ στο Πόρτο Καρράς” τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας