8.10.18

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το τοπικό Συμβούλιο της Κασσάνδρειας από τους Βασίλης Μοσχίδη, Γρηγόρη Παραθυρά,Χρήστο Παραλή

Δημόσια Δήλωση-Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το τοπικό Συμβούλιο της Κασσάνδρειας από τους
Αγαπητοί συντοπίτες και συνδημότες,αγαπητοί φίλοι και φίλες,βαλτιώτες και βαλτιώτισες,κάτοικοι Κασσάνδρειας,ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε Τοπικό Συνδυασμό για την Κασσανδρεία,εμείς και οι εν’ δυνάμει συνεργάτες μας.
Όπως μάλλον οι περισσότεροι γνωρίζετε τα Τοπικά Συμβούλια πλέον δεν θα είναι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με αυτό των υποψηφίων Δημάρχων,θα είναι σε

ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με αποτέλεσμα οι Κασσανδρινοί (Βαλτιώτες) να έχουν την ευχέρια επιλογής για το Τοπικό τους Συμβούλιο ανεξάρτητα και αποδεσμευμένα απο το ψηφοδέλτιο των Υποψηφίων Δημάρχων,σύμφωνα με το νέο εκλογικό σύστημα (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ) που θα διεξαχθούν οι εκλογές της 19ης Μαίου 2019 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων και του Προέδρου των «χωριών» αναβαθμίζεται με περισσότερες αρμοδιότητες και ταυτόχρονα αποκτά ανεξάρτητο χαρακτήρα.Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχει πλήρης διαχωρισμός για τα Τοπικά Συμβούλια,και θα υπάρξει προφανώς αυτονομία και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.
Τα Τοπικά Συμβούλια αποτελούν το Πρωτογενές Κύταρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης,είναι αυτά που εντοπίζουν προβλήματα,προωθούν αιτήματα δημοτών,πληροφορούν,προτείνουν λύσεις και οραματίζονται το μέλλον του χωριού τους.
Ως ενεργοί πολίτες,με πλήρη ενσυναίσθηση των μηνυμάτων που εσείς εδώ και καιρό μας δίνετε αποφασίσαμε να ΔΡΑΣΟΥΜΕ,αποφασίσαμε να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ απέναντι στον «αργό θάνατο» που βιώνει η Κασσάνδρα,κυρίως λόγω ελλείψης τουριστικού αντικειμένου,κάτι που απολαμβάνουν τα υπόλοιπα 13 χωριά που απαρτίζουν την Χερσόνησο.
Πλέον απο τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του Συνδυασμού μας,πηγάζει η δύναμη της έκφρασης απόψεων-γνώμης χωρίς να ακούμε στωικά και υποτακτικά τις επιθυμίες και τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων και του εκάστοτε Δημάρχου,πηγάζει η δύναμη μας να έχουμε ΑΠΟΨΗ-ΘΕΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΗ και ουσιαστική συμμετοχή στα δρώμενα του χωριού μας.
Απο τον ανεξάρτητο και αυτόνομο χαρακτήρα του Συνδυασμού μας αποκλείεται το γεγονός να μας εγκαλούν στα Δημοτικά Συμβούλια της επόμενης Δημοτικής αρχής χωρίς να εισακουστούμε ,χωρίς να έχουμε την δυνατότητα για παραγωγικό αντίλογο που θα αφορά την αναβάθμιση της Πρωτεύουσας της Χερσονήσου,η οποία επί σειρά ετών είναι Πρωτεύουσα μόνο στα «χαρτιά»,υποβαθμισμένη και «παρατημένη στο έλεος του Παντοδύναμου».
Σκοπός μας είναι η αναβάθμιση του ρόλου της Πρωτεύουσας,η ενίσχυση της επισκεψιμότητας για την Κασσάνδρα,η αναγέννηση και επαναφορά σε τροχιά ευημερίας και προόδου για την Βάλτα,που εδώ και χρόνια έχει Βαλτώσει κυριολεκτικά.Μαγαζιά κλειστά,ερημία και απογοήτευση στα όρια της κατάθλιψης,επικρατεί στο χωριό μας.
Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε έχουν σχέδιο δράσης και στρατηγικό σχεδιασμό,έχουν όραμα και ταυτόχρονα είναι λύσεις πραγματοποιήσιμες απεξαρτημένες πλήρως απο ουτοπικές ελπίδες.
Πρεσβεύουμε τον υπέρτατο και αποκλειστικό σκοπό και στόχο μας για την έξοδο απο την αδιαφορία,την απραξία και την στασιμότητα που η Κασσάνδρα βιώνει μία τουλάχιστο 15ετία...
Ειδικότερα και λόγω αποχώρησης των Δημόσιων Υπηρεσιών (ΙΚΑ,ΕΦΟΡΙΑ κ.α)απο τη Βάλτα,η κατάσταση για όλους έχει γίνει αφόρητη και έχει στραγγαλίσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με επακόλουθα την αύξηση της ανεργίας και την μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος για την πλειονότητα των Κασσανδρινών.
Όλα αυτά οδηγούν σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα:ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ,αν συνεχιστεί θα σημάνει την «εξαφάνιση» της Πρωτεύουσας απο το χάρτη της Χερσονήσου.
Αρνούμαστε να δεχτούμε κάτι τέτοιο,αρνούμαστε την μοιρολατρία,αρνούμαστε να καθηλωθούμε στο αδιανόητο ΤΙΠΟΤΑ.
Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει,να διεκδικήσουμε το αύριο της Πρωτεύουσας,να διεκδικήσουμε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ,την πορεία προς την ανάπτυξη και την πρόοδο.
Είμαστε εδώ για να ξεφύγουμε οριστικά απο τη μιζέρια και να κόψουμε τις γέφυρες που συνδέουν το χωριό μας με το ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν είμαστε εδώ για να πετύχουμε προεκλογικά μία προσωπική νίκη,δεν διεκδικούμε καμία «καρέκλα»,διεκδικούμε το αυτονόητο:
Η Πρωτεύουσα να ξαναβρεί την αίγλη της,να βαδίσει προς τα εμπρός,να σταματήσει η «κατηφόρα» και η παγιωμένη πορεία προς το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ μέρα τη μέρα,μήνα με μήνα,χρόνο με χρόνο...
Είμαστε εδώ για να ΔΡΑΣΟΥΜΕ και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ μετεκλογικά ως επόμενο τοπικό συμβούλιο,είμαστε εδώ γεμάτοι όρεξη για δουλειά,να προσφέρουμε με όλες τις δυνάμεις μας-Είμαστε αισιόδοξοι και με προσδοκία για το αύριο που θα έχει το Κεφαλοχώρι μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ,ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ,ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ώστε η Κασσάνδρα να πάρει αυτό που της αξίζει,αυτό που μας αξίζει αγαπητοί φίλοι και φίλες,αγαπητοί συντοπίτες και συντοπίτισες.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη της Πρωτεύουσας στα δικά μας χέρια,όλοι οι Βαλτιώτες,εμείς,εσείς ενωμένοι σαν γροθιά,θα χτυπηθούμε απευθείας με όποιον τολμήσει να δώσει συνέχεια σε αυτή την «κατηφόρα χωρίς τέλος» που βιώνουμε.
Το «σταματημένο ρολόι» της Βάλτας αρχίζει να μετρά δειλά δειλά,είμαστε βέβαιοι ότι το αρχικό αυτό κίνημα για έξοδο απο το ΤΙΠΟΤΑ που βιώνει το χωριό θα γιγαντωθεί και θα αποτελέσει καθολικό αίτημα και ΑΠΑΙΤΗΣΗ κάθε Βαλτιώτη και Βαλτιώτισας για αλλαγή κατεύθυνσης,για πορεία ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,για μία καθολική και συλλογική ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ και ισορροπίας στο χάρτη της χερσονήσου,ώστε η Βάλτα να αναπτύξει την δική της Αυτόνομη Δυναμική και τη Θέση που της αξίξει, που αξίζει σε όλους εμάς τους Κασσανδρινούς...
Ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο σας
Βασίλης Μοσχίδης , Γρηγόρης Παραθυράς , Χρήστος Παραλής και όλοι εμείς οι αφανείς αλλά ενεργοί πολίτες της Πρωτεύουσας μας,που απαρτίζουμε αυτό το Πολιτικό κίνημα,το επόμενο Τοπικό Συμβούλιο Κασσάνδρας αν μας δώσετε την εντολή ανάθεσης ευθύνης για μία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ.


Εφημερίδα Κασσάνδρα