10.4.19

Εγκαίνια ΜΕΘ απο Πολάκη στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής - Αποδοκιμασίες για το Μακεδονικό στο Δημαρχείο Πολυγύρου 10-4-19 (foto-Video)


Στα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης
Πριν από το μεσημέρι κατέφθασε αστυνομική δύναμη, και εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής της αστυνομίας ερεύνησε το χώρο του νοσοκομείου.
'Ολα βρέθηκαν εντάξει και στις δώδεκα κατέφθασε ο κ. Πολάκης με αυτοκίνητο.

 Τον κ. Πολάκη συνόδεψαν στον ΓΝΧ  Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ (Κύρκος & Πλωμαρίτης) , κομματικά στελέχη της Χαλκιδικής,  υποψηφίοι αυτοδιοικητικοί του ΣΥΡΙΖΑ παρών και ο Κ.Γιαννούλης η  Βουλευτίνα Χαλκιδικής .
Μετά τον αγιασμό πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που βρίσκεται στον 1ο όροφο του νέου κτηρίου και ο κ. Πολάκης ξεναγήθηκε στους χώρους από τον Διευθυντή της ΜΕΘ η οποία διαθέτει έξι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες και χώρο απομόνωσης.
Στην αρχή θα λειτουργήσουν οι δύο με 3 γιατρούς και αποσπασμένο νοσηλευτικό προσωπικό από άλλες κλινικές oi οποίες καλύφθηκαν εν μέρη με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 24 μηνών συμβάσεων και ΟΑΕΔ , και για τον λόγο αυτό αντιδρά το σωματείο το οποίο εκφράζει τον προβληματισμό του τι θα γίνει με την λήξη των συμβάσεων (video)
Το σωματείο ανάρτησε και δύο πανό στην είσοδο του νοσοκομείο σχετικά με την κάλυψη των κλινικών με προσωπικό και ο Πρόεδρος Νίκος Παπαγρηγορίου κατέθεσε σχετικό υπόμνημα
Ακολούθησαν ομιλίες στην αίθουσα τελετών με πρώτη της Διεκδικήτριας του Νοσοκομείου Λαμπρινής Στεφανίδου, που αναφέρθηκε στη λειτουργία της ΜΕΘ την μελλοντική λειτουργία των ΤΕΠ, τα χρήματα του νοσοκομείου από κληροδότημα Κασσανδρινού κατοίκου 2.200.000 ευρώ διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη και αρκετών οικοπέδων την Κασσάνδρα που περιήλθαν δικαστικά στο δημόσιο και με τα οποία αγοράζονται νέα ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμός του Νοσοκομείου ( για την ιστορία ο μακαρίτης  ήθελε να κτιστεί νοσοκομείο στην Κασσάνδρα με την προϋπόθεση να αναφέρονταν δημόσια μετά θάνατον διάφορες ...φράσεις για τους συγγενείς του ).    Βέβαια για το Νοσοκομείο  θα γίνει ο ....Μέγας Ευεργέτης
Συνέχισε ο κ. Πολάκης μιλώντας για την χρησιμότητα της λειτουργίας της ΜEΘ αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε πολιτική ομιλία σε σπατάλες και σκάνδαλα του παρελθόντος της υπόθεση Novartis, και την άρση ασυλίας του Λοβέρδου.
Σύντομη ομιλία από τον  Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Ευστράτιο Πλωμαρίτη και τον Δ/ντη της  ΜΕΘ
 Άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων και των γιατρών , για το θέμα της έλλειψης προσωπικού της της Δ/ντριας του ΚΥ Κασσανδρείας του πρόεδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Χαλκιδικής για μεταφορά της Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσα στο κτήριο του Νοσοκομείου , στελέχη του ΕΚΑΒ και συμβασιούχων Εργαζομένων,
Γενικώς όλα κίνησαν ήρεμα, μάταια ανέμεναν οι παρευρισκόμενοι μήπως ακουστεί ...και μαντιναδα στα ..Γαλλικά.
 Αντιθέτως από το ήρεμο κλίμα στο Νοσοκομείο  αποδοκιμασίες δέχτηκε o κ. Πολάκης , ενώ προσερχόταν στο δημαρχείο του Πολυγύρου σε εκδήλωση, που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο διαμαρτυρήθηκαν για τη συμφωνία των Πρεσπών,  τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και φώναξαν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους ανέφεραν μάλιστα, ότι οι Κρητικοί πρωτοστάτησαν στον Μακεδονικό αγώνα.
ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

VIDEO απόσπασμαΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ


VIDEO απόσπασμα  ΠΟΛΑΚΗΣ 


VIDEO ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ