3.4.19

Γεν.Νοσ. Χαλκιδικής έναρξη κινητοποιήσεων με καθημερινές 2ωρες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (foto).

Την έναρξη κινητοποιήσεων μετά από τη συνάντηση του προσωπικού με τη Διοίκηση, με τη μορφή καθημερινών Ανοικτών Συγκεντρώσεων από την Τετάρτη 3-4-19 και ώρα 8π.μ. μέχρι 10 π.μ. άρχισαν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Γεν.Νοσ. Χαλκιδικής με αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την κάλυψη των τμημάτων με αυτό και το τέλος της ομηρίας των συμβασιούχων»ενόψει των εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας εδώ


Για τη λειτουργία της ΜΕΘ η κ. Διοικήτρια σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία επέλεξε να μετακινήσει μόνιμο προσωπικό από άλλα τμήματα του νοσοκομείου, με πιο πρόσφατες τις μετακινήσεις από χειρουργείο προς ΜΕΘ, αναπληρώνοντας τα κενά με επικουρικό προσωπικό.

Για την ίδια αποτελεί στρατηγική επιλογή η έναρξη λειτουργίας της Εντατικής και οποιοσδήποτε στο άκουσμα της είδησης θα ήταν θετικός.

 Η μεταφορά μόνιμου προσωπικού στη ΜΕΘ σημαίνει για την ίδια πως ακόμη κι αν οι συμβάσεις του επικουρικού λήξουν και δεν προσληφθούν εκ νέου άτομα, η μονάδα δεν θα έχει πρόβλημα λειτουργίας.

Σημαίνει όμως και κάτι άλλο. Την ίδια ώρα τμήματα όπως το χειρουργείο – αναισθησιολογικό, παθολογική, καρδιολογική και εξωτερικά ιατρεία – επείγοντα θα έχουν χάσει μέρος του προσωπικού τους χωρίς αυτό να αναπληρωθεί. Περιττεύει να αναφερθεί κανείς στο τι σημαίνει για παράδειγμα χειρουργείο χωρίς προσωπικό σε μία περίοδο μάλιστα που οι χρήστες υγείας αναζητούν τη δημόσια περίθαλψη.

Η επιλογή της διοίκησης είναι να αγνοήσει τι θα γίνει στο μέλλον με τα υπόλοιπα τμήματα, το αποτέλεσμα της οποίας θα επηρεάσει τα μέγιστα το νοσοκομείο, αν δε ληφθούν δραστικά μέτρα.

 Το νοσοκομείο υποφέρει από έλλειψη τραυματιοφορέων από αποσπάσεις και μετακινήσεις  . Δημιουργείται εν τοις πράγμασι πρόβλημα σε κάθε βάρδια.

Παρά τις επισημάνσεις του σωματείου, τόσο προφορικώς όσο και εγγράφως, διαπιστώνεται πως επικρατεί η προεκλογική λογική του να δείξουμε έργο τώρα και βλέπουμε για μετά.

Κανείς απολύτως δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον.



Το προσωπικό οραματίζεται και αγωνίζεται καθημερινά για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου παρά την απαξίωση που έχουν επιδείξει οι αρμόδιοι κατά καιρούς»