14.5.19

Ανακοίνωση Προέδρου Α.Σ. Φοίνικα Νικήτης σχετικά με την ΕΠΣΧ και τον προγραμματισμό του πρωταθλήματος.

Αστέριος Γεωργακούδας Πρόεδρος του Φοίνικα Νικήτης
"Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής και κατ΄ επέκταση την διοργανώτρια αρχή, δηλαδή  την διοίκηση της ΕΠΣΧ. 
Το πρόγραμμα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων της β κατηγορίας 2018-2019 έχει πέσει στο κενό. Απο την αρχή της σεζόν η διοργανώτρια αρχή μιλά για αναβάθμιση των πρωταθλημάτων και γενικότερα για προσπάθεια αναβάθμισης του ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο όταν πρωτάθλημα 24 αγωνιστικών που ξεκίνησε 30 Σεπτεμβρίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και πλησιάζουμε 20 Μαΐου. Αυτό έχει άμεση επίπτωση στην στελέχωση των ομάδων που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές. 
Ο ΦΟΊΝΙΞ ΝΙΚΗΤΉΣ εδώ και 3 αγωνιστικές αν και έχει καταλάβει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, αδυνατεί να συγκεντρώσει ενδεκάδα λόγο το οτι η μισή τουλάχιστον ομάδα εργαζετε στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στον Δήμο Σιθωνιας και η λειτουργία τους έχει ξεκινήσει απο 15 Απριλίου. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι διαφήμιση για την επσχ και κατ επέκταση για το πρωτάθλημα η δεύτερη ομάδα του ομίλου να παρουσιάζει αδυναμία συγκρότησης ομάδας εξαιτίας του κάκιστου προγραμματισμού της διοργανώτριας αρχής. Εκτός και αν πρέπει να επιβάλουμε στους επιχειρηματίες να παραχωρούν τους εργαζομένους τους(ερασιτεχνες ποδοσφαιριστές) για να μπορεί η ΕΠΣΧ να διοργανώσει τα πρωταθλήματα του νομού. 
Η ΑΡΧΉ πρέπει να δει πολύ σοβαρά το θέμα. Χθες ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχασε την δουλειά του εξαιτίας αυτού του κακού προγραμματισμού. 
Η ομάδα του ΦΟΊΝΙΚΑ παρόλο που έχει τον καλύτερο προπονητή του νομού, ο οποίος κάνει θαύματα για να ειναι αξιόμαχο το σύνολο που κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο ζητά το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη κλήρωση του πρωταθλήματος γιατί είμαστε σίγουροι ότι το θέμα αφορά και άλλες ομάδες που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει σωστός προγραμματισμός. Θέληση χρειάζεται για να μην ξανά δημιουργηθεί μπάχαλο σαν το φετινό. Η ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΌΝΟ ΜΕ ΑΝΑΔΙΆΡΘΡΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΏΝ. ΔΏΣΤΕ ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ. ΑΥΤΈΣ ΦΈΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΆ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ."



Α.Σ Φοινιξ Νικητης