15.5.19

Ανακοίνωση του Συνδυασμού Υποψ. Δημάρχου Σιθωνίας Θ.Ξανθόπουλου σχετικα με την στήριξη από κόμματα - Είμαστε πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και δεν ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ σε κανένα κόμμα να καπηλευθεί την επιτυχία μας.

Προ καιρού κυκλοφόρησαν συκοφαντικές φήμες ότι δήθεν τον συνδυασμό μας υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια υπήρξαν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και εντελώς πρόσφατα και ανεξήγητα υπήρξε ανακοίνωση από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται ότι στο Νομό Χαλκιδικής στηρίζει διάφορους συνδυασμούς , μεταξύ των οποίων και τον δικό
μας.
Μετά από διαμαρτυρίες των συνδυασμών, υπήρξε διόρθωση και ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν ισχύει η στήριξη των συνδυασμών αυτών. 
Παρ΄ όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε ότι είμαστε πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Σαν απόδειξη παραθέτουμε τον τρόπο συγκρότησης του Συνδυασμού, πιο ανεξάρτητοι δεν υπάρχουν!
Είναι κοινό μυστικό, που άλλωστε οι ίδιοι ομολογούν, ότι η τωρινή διοίκηση του Δήμου είναι η επιβεβαίωση της ρήσης : « Η εξουσία φθείρει και ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ». Στη βάση αυτή , ομάδα συνδημοτών μας , από όλα τα χωριά του Δήμου, φίλοι ή μέλη όλων των κομμάτων «Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ., ΚΚΕ, ΛΑΕ» και ανένταχτοι, ξεκίνησαν μια προσπάθεια ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης που διακρίνεται από αδιαφάνεια με όλα τα παρελκόμενα.
Μετά από πολλές συσκέψεις, συζητήσεις, προτάσεις και αυτοπροτάσεις στους χώρους Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ για επικεφαλής της κίνησης, η ομάδα κατέληξε ομόφωνα στην τιμητική πρόταση να ηγηθεί της κίνησης ο Αθανάσιος Ξανθόπουλος, εκτιμώντας την πολιτική του εμπειρία και τη στάση ζωής του , που διακρίνεται για την απόλυτα υπερκομματική συμπεριφορά του, κοινωνική και επαγγελματική. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τότε δεν είχε εκφράσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, και άρα ούτε εδώ υποκρύπτεται κομματική ποδηγέτηση.
Από που προκύπτει λοιπόν ότι ο συνδυασμός μας υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ο Αθανάσιος Ξανθόπουλος αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση και όλοι μαζί ξεκινήσαμε τη συγκρότηση του Συνδυασμού, κινούμενοι πάντα στην ίδια υπερκομματική διάσταση.
Τον Συνδυασμό μας αποτελούν , ανένταχτοι, φίλοι και μέλη όλων των κομμάτων , που σύμφωνα με τη διακήρυξη μας, κρέμασαν τις κομματικές του ταυτότητες – όσοι είχαν - έξω από την πόρτα του Δημαρχείου.
Κατά συνέπεια αποδεικνύεται κατά τον εναργέστατο τρόπο ότι είμαστε πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ,και δεν ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ σε κανένα κόμμα να καπηλευθεί την επιτυχία μας.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι όσοι διαδίδουν φήμες εξάρτησης μας από κόμμα , είναι ΑΠΛΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
Άλλοι, που επικαλούνται ψευδεπίγραφα τον πλουραλισμό, είναι εξαρτημένοι από κόμμα και θέλουν κάτω από τις φτερούγες του, προσφεύγοντας ακόμα και σε εκβιασμούς να κουκουλώσουν ατασθαλίες. 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!!

Η παραπάνω ανακοίνωση εγκρίθηκε ομόφωνα σε δείπνο εργασίας του Συνδυασμού, στο Ν. Μαρμαρά , στις 14/05/2019.

Απο fb  Όραμα Δημιουργία Προοπτική