13.5.19

H Κοινοτική Παράταξη Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής " Ανατροπή " σχετικά με τα σκουπίδια στην περιοχή.

Ανάρτηση από την Κοινοτική Παράταξη Αγίου Νικολάου για την Ανατροπή σχετικά με τα σκουπίδια στην περιοχή.
Καλή η προσπάθεια της αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Γιουβαρλάκη με την ανάρτησή της για τα σκουπίδια αλλά τα ερωτηματικά που τίθενται παραμένουν.
Οι φωτογραφίες και τα σχόλια που κυκλοφόρησαν από την Κοινοτική Παράταξη για την Ανατροπή δεν αφορούσαν μόνο
σκουπίδια από ογκώδη αλλά και ανακυκλώσιμα (μπλε κάδους) και πράσινους κάδους όπου σε μερικές περιοχές (π.χ. Βουρβουρού) η αποκομιδή τους στην καλύτερη περίπτωση γίνεται κάθε εβδομάδα. Η ενημέρωση δεκτή αλλά έπρεπε να γίνει έγκαιρα στους πολίτες και όχι κατόπιν εορτής.

Σχετικά με τα ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, συσκευές, κλπ.) υπάρχει συγκεκριμένη σύμβαση μεταξύ Δήμου και ιδιώτη (250.000€ περίπου) όπου πρέπει η αποκομιδή των κοντέινερς να γίνεται έγκαιρα και όχι να βλέπουμε τις γνωστές απαράδεκτες εικόνες (βλέπε φωτογραφίες) 
Όσο για τις πράξεις που αναφέρεστε κ. Γιουβαρλάκη πρέπει να έχουν και αποτελέσματα. Και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται καθαρά από τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας.

Κουΐζ: Μαντέψτε που ξεφόρτωσε τα σκουπίδια το κόκκινο φορτηγό που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες...

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

Συγχαρητήρια! για τα γρήγορα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής,η οποία μετά την κατακραυγή του κόσμου και μετά την τελευταία μας ανάρτηση φωτογραφιών σχετικές με το χάλι των σκουπιδιών στους χώρους των κάδων,αναγκάστηκε να πράξει το αυτονόητο.
Να αδειάσει τους κάδους και να καθαρίσει τους χώρους που κινδύνευαν να γίνουν υγειονομική βόμβα για την περιοχή.
Η προεκλογική περίοδος βλέπετε βαραίνει και όσο πλησιάζουν οι εκλογές πρέπει τα άπλυτα που βγαίνουν στη φόρα να συμμαζεύονται.
Αντίστοιχα αντανακλαστικά περιμένουμε και για τον νέο σκουπιδότοπο που δημιουργήθηκε στην παλιά χωματερή του χωριού μας,για τον οποίο στην τελευταία μας ανάρτηση κοινοποιήσαμε φωτογραφίες.

10/5/19 ΛΗΣΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ






Παρόλο που τα τέλη καθαριότητας που πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι πάρα πολύ υψηλά, η εικόνα που έχουμε εδώ και χρόνια είναι απαράδεκτη και όπως την έχω χαρακτηρίσει επανειλημμένα ΘΛΙΒΕΡΗ.
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω στοιχεία:

ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ: 3,50 ευρώ ανά τετραγωνικό το χρόνο 
ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (ΙΕΡΙΣΣΟΥ) :2,33 ευρώ ανά τετραγωνικό το χρόνο.
Το κόστος για τους κατοίκους του Δήμου Σιθωνίας σε σχέση με τους κατοίκους του Δήμου Ιερισσού μεταφράζεται σε μια αύξηση 50% πάνω. 
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τους υπεύθυνους!
Και υπεύθυνοι είναι όλοι οι εκλεγμένοι της συμπολίτευσης οι οποίοι ψήφιζαν και με τα δυο τους χέρια όλες τις αυξήσεις και ζητούν ξανά την ψήφο σας με το ψηφοδέλτιο του κ. Ντέμπλα και μέσα από το ψηφοδέλτιο του κ.Αγαπητού.
Δεκάδες φορές αναγκαστήκαμε σαν αντιπολίτευση, όταν οι κάδοι ξεχείλιζαν και ο περιβάλλον χώρος γινόταν και γίνεται χωματερή, να ζητάμε το αυτονόητο από την Δημοτική Αρχή.
Η μόνη μας ευθύνη ίσως είναι που δεν έχουμε ακόμα καλέσει την υγειονομική υπηρεσία!
Η παραπάνω κατάσταση βέβαια δεν αφορά μόνο στην υγεία μας αλλά και στην εικόνα που δίνουμε με το καλωσόρισες τους επισκέπτες.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ Στον Όρμο Παναγίας,στον Πύργο, στη Βουρβουρού ,
σκουπίδια παντού .
Οι παρακάτω φωτογραφίες που πήραμε από τον παλιό χώρο των σκουπιδιών που υποτίθεται αποκαταστάθηκαν (πρόγραμμα εκατομμυρίων) πείθουν και τον κάθε κακόπιστο ότι η δημοτική αρχή είναι
ΑΝΙΚΑΝΗ