2.6.19

Ο απογυμνωμενος Σύριζα, ανύπαρκτος στα μαζικά κινήματα και το πολιτικό γίγνεσθαι.



Καποιοι πιστευουν οτι η θεση που βρισκεται σημερα ο Συριζα, οφειλεται στην ιδεολογικη του κυριαρχια. Οτι δηλαδη ειχε θεσεις για την οικονομια, για την εξωτερικη πολιτικη για την κοινωνια και αυτες οι θεσεις τον εφεραν στην εξουσια. 
Απλα επισημαινω οτι απο την διασπαση του ΚΚΕ, το ΚΚΚ εσ και τα μετεπειτα σχηματα που προεκυπταν στο χωρο αυτο , ασφαλως και ο Συριζα ηταν καθηλωμενα στο 3%.
 Ποιος ειναι ο κυριαρχος παραγοντας που ο Συριζα της ανυποληψίας εγινε κομμα εξουσιας.
 Ο πρωτος λογος ειναι οτι εμεινε εξω απο την διαχειριση της εθνικης κρισης ,δευτερο οτι ειχε στη ηγεσια τον Τσιπρα ο οποιος προκλογικα εσχισε τα μνημονια ,κατηργησε τον
ΕΝΦΙΑ, πηρε το νταουλι και χορεψε τους Ευρωπαιους και τριτο φροντιζε να παιζει και λιγο εως πολυ με τον Τζοχατζοπουλο για να υπενθυμιζει ποσο διεφθερμενο ηταν το Πασοκ και οχι το προσωπο η τα προσωπα. 
Αυτο το Πασοκ στο συνολο του σχεδον εχει παει στον συριζα απο το απλο μελος μεχρι τα στελεχη του.
Αυτοι λοιπον στο συνολο τους ειναι οι παρθενες,οι αμολυντοι οι πρεσβευτες του νεου και οι εναπομείναντες στο Πασοκ οι σιχαμεροι ,αλλα οταν τον βολευει ενσωματωνει και κανέναν σιχαμερο ελπιζοντας και πιστευοντας οτι καποια στγμη θα καταφερει να ενσωμστωσει το ολον Πασοκ!!!!
Ομως αγαπητοι συντροφοι του Συριζα μου φαινεται πως εχετε να μαθετε πολλα ακομα. 
Το προβλημα σας δεν ειναι οτι χασατε τις ευρωεκλογες, το προβλημα σας ειναι οτι για μια ακομα φορα χασατε τις αυτοδιοικητικες εκλογες οπου ειστε ανυπαρκτοι και θα ειστε ανυπαρκτοι μεχρι που να εμπνευσετε με τις θεσεις σας και να γινετε κυριαρχη ιδεολογικα δυναμη στην αριστερα- κεντροαριστερα. 
Αυτο ομως δεν συνεβει τα τελευταια 50 χρονια . Ο τωρινος Συριζα ο απογυμνωμενος μαλιστα απο μια σειρα στελεχων του Λαφαζανης, Αλαβανος, Κωνσταντοπουλου δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ο Συριζα του χθες ο οποιος ναι μεν εχει υψηλα ποσοστα αλλα εξακολουθει να μην εχει καμια αναφορα στο μαζικο κινημα βλεπε αυτοδιοικηση, συνδικαλισμο, συνεταιρισμους κλπ. 
Το προβλημα επομενως του Συριζα δεν ειναι οτι εμεινε δευτερος στις Ευρωεκλογες , το προβλημα του ειναι οτι ειναι ανυπαρκτος στο πολιτικο γιγνεσθαι. 
Οι Δημοτικές εκλογες ως ενα βαθμο κατεγραψαν την πραγματκη επιρροη του συριζα στην εκλογικη βαση. Δεν υπαρχει δίλημμα σε αυτες τις εκλογες το τι θα ψηφισουμε.
Το Πασοκ ηταν ειναι και θα ειναι κυριαρχη ιδεολογικα δυναμη στο χωρο της κετροαριστερας και αρνουμαι οτι ολοι στο Πασοκ ηταν πουλημενα τομαρια, γιατι αν αυτο ειναι αξιωμα τοτε ψάξτε τους διεφθαρμενους πλεον στα αλλα κομματα. 
Κανω εκκληση σε ολους τους συναγωνιστες που διαχρονικα απο το 74 πορευθηκαμε μαζι να συστρατευθουμε σε αυτη τη κρισιμη εκλογικη ανανετρηση και να μην πεσουν στην παγιδα τον ψευτοδειληματων. 
Οσο για καποιους που βιαστηκαν να παρουν καρεκλα αυτοι που πριν λιγο καιρο στολιζαν με διαφορα τον συριζα απεδείχθη οτι η κσρεκλα ειχε σαπια ποδαρια και επεσαν μαζι με την καρεκλα!!!

Β. Kαρρας
Πρωην Γραμματεας ΠΑΣΟΚ
Χαλκιδικης