25.7.19

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - Οι άνθρωποι που επέδειξαν αυτοθυσία, επαγγελματισμό και φιλότιμο τις κρίσιμες ώρες μετά την φονική καταιγίδα

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ  Ράδιο Θεσ/νίκη thessnews.gr/

Ο κρατικός μηχανισμός πήρε άριστα στην μετεωρολογική βόμβα που χτύπησε την Χαλκιδική. Η νέα κυβέρνηση έδειξε άριστα αντανακλαστικά με υπουργούς από τις πρώτες ώρες στα σημεία του προβλήματος. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν από τις πρώτες ώρες στις πληγείσες περιοχές.

Όμως για ακόμη μια φορά οι άνθρωποι που ξεχώρισαν ήταν όσοι αψήφισαν  τις κακές καιρικές συνθήκες και με υπερβάλλοντα ζήλο έδωσαν μια μάχη απέναντι στην κακοκαιρία. Πυροσβέστες, αστυνομικοί, διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ, εναερίτες της ΔΕΗ και πολλοί εθελοντές. Όλοι τους παραδείγματα προς μίμηση μιας Ελλάδας που όλοι είμαστε περήφανοι.

Εμείς απλά υποκλινόμαστε στην δουλειά τους! Ευχαριστούμε…

ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Εθελοντές στην πρώτη γραμμή
Απεγκλώβισαν άτομα, προσέφεραν πρώτες βοήθειες, άνοιξαν δρόμους, έκοψαν δέντρα, συμμετείχαν στις έρευνες



Η φονική θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική την προηγούμενη εβδομάδα, άφησε πίσω της 7 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και πάρα πολλές καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, καταστήματα, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις.
Η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης (ΕΠΟΜΕΕΑ) με έδρα την Πυλαία- Χορτιάτη και ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) με έδρα την Περαία,  από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές και βοήθησαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη φονική κακοκαιρία.
Απεγκλώβισαν άτομα, προσέφεραν πρώτες βοήθειες σε τραυματίες, άνοιξαν δρόμους που έκλεισαν από δέντρα και ογκώδη αντικείμενα που μετέφερε ο αέρας, έκοψαν δέντρα, συμμετείχαν στις έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά και απελευθέρωσαν κολώνες της ΔΕΗ και καλώδια από τα δέντρα που ξερίζωσε η θεομηνία.

Το πρώτο σήμα
Ο Σάκης Σωτηράκης, πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΕΑ, περιγράφει το πώς η εθελοντική  ομάδα επιχείρησε στις περιοχές από την πρώτη στιγμή.
«Μόλις λάβαμε το e-mail ετοιμότητας από την Περιφέρεια μέρες πριν, μεταφέραμε τη βάση ετοιμότητας από τη Χανιώτη στην Ποτίδαια. Την Τετάρτη το απόγευμα βρεθήκαμε σε Άγιο Μάμα και Σωζόπολη για να ειδοποιήσουμε τους τουρίστες να προφυλαχθούν διότι έρχεται κακοκαιρία. Τέσσερα άτομα της ομάδας πρόληψης με δύο οχήματα σταματούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες. Το 90% δεν ήξεραν για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
Μόλις κόπασε ο τυφώνας άλλα οχτώ άτομα από την ομάδα καταστολής επιχείρησαν όλη τη νύχτα στις πληγείσες περιοχές προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες και μεταφέροντας ηλικιωμένους στα σπίτια τους. Μετά τη συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική αναλάβαμε τομείς για να κόψουμε τα δέντρα που έπεσαν πάνω στις κολώνες. Επιχειρήσαμε και τις επόμενες μέρες πόρτα πόρτα στα σπίτια σε Σωζόπολη, οικισμό Δελφίνια και Βεργιά. Σε ένα σπίτι έπεσε ένα τεράστιο δέντρο, έσπασε την αυλόπορτα και το στέγαστρο, έκλεισε την κεντρική είσοδο και η δική μας δουλειά ήταν να το κόψουμε κομμάτι κομμάτι και να το απομακρύνουμε.
Στύλος της ΔΕΗ έσπασε από δέντρο που έπεσε πάνω του και εμείς έπρεπε να κόψουμε το δέντρο, να απελευθερώσουμε τα καλώδια για να το αναλάβουν οι εναερίτες της πυροσβεστικής.
Σε άλλη περίπτωση, δέντρο ήταν έτοιμο να πέσει πάνω σε σπίτι. Ασφαλίσαμε την περιοχή, το κόψαμε κομμάτι κομμάτι με τα εργαλεία μας και επειδή δεν είχε ρεύμα χρησιμοποιήσαμε και τις γεννήτριες μας. Ηλικιωμένη κυρία εγκατέλειψε το σπίτι της διότι έφυγε όλη η στέγη και μετέφερε μόνη της τα πράγματά της σε ασφαλές σημείο, αρκετά μακριά με τα πόδια. Εμείς τη βοηθήσαμε στη μεταφορά και καλύψαμε τη στέγη με νάιλον για να προστατευτεί ότι έμεινε από τη βροχή. Δεν έχω δει ξανά στη ζωή μου αυτό το κακό από τυφώνα. Αν δεν ήταν το Ράδιο Θεσσαλονίκη, εμείς θα είχαμε σταματήσει τη δεύτερη μέρα διότι δεν είχαμε χρήματα για καύσιμα. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη μας κάλυψε τα καύσιμα και γι αυτό καταφέραμε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε εθελοντές και τα χρήματα τα βάζουμε από την τσέπη μας είτε για καύσιμα είτε για εξοπλισμό».


Και με σκάφος
Τα μέλη του ΟΦΚΑΘ (Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού) επιχείρησαν στις πληγείσες περιοχές με 12 άτομα και ένα σκάφος για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ψαρά.
Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμφος, συμπληρώνει ότι στις 10:45 ειδοποιήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να βοηθήσουν αρχικά στα κέντρα υγείας Μουδανιών και Καλλικράτειας διότι υπήρχε ανάγκη από υγειονομικό προσωπικό.
«Ενεργήσαμε συνολικά 12 άτομα, 4 στα κέντρα υγείας και οι υπόλοιποι στην έρευνα, διάσωση και βοήθεια στον κόσμο στην αρχή στα Νέα Πλάγια. Ήμασταν οι πρώτοι που ανταποκριθήκαμε στο τραγικό συμβάν όταν έχασαν την ζωή τους μάνα και παιδί. Το πρωί μας δόθηκαν κατευθύνσεις από τον υπουργό, τον κο Χρυσοχοΐδη και κατευθυνθήκαμε στον οικισμό «Δελφινάκια» για να βοηθήσουμε στην κοπή δέντρων. Την επόμενη μέρα βγήκε το σκάφος μας να βοηθήσει στην έρευνα για τον αγνοούμενο ψαρά. Ήταν ό,τι χειρότερο και πρωτόγνωρο αυτό που αντικρίσαμε, παρ’ όλη την πληροφόρηση που υπήρχε, πριν συμβεί η θεομηνία».
Ανιδιοτελής προσφορά
Η ΕΠΟΜΕΕΑ ΠΥΛΑΙΑΣ –ΧΟΡΤΙΑΤΗ είναι εθελοντική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει ως κύριο σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και γενικότερα την προστασία της ζωής, υγείας και περιουσίας πολιτών και της φύσης. Είναι αναγνωρισμένη επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με πιστοποιημένα και εκπαιδευμένα στελέχη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο ΟΦΚΑΘ είναι εθελοντική διασωστική ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 2007 και είναι ενταγμένη στα μητρώα της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Έχει έδρα την Περαία και αριθμεί συνολικά 45 ενεργά άτομα στη Θεσσαλονίκη και 170 σε όλη την Ελλάδα (14 παραρτήματα στην Ελλάδα). Οι βάσεις είναι στη Σάρτη, στην Κασσάνδρα και στην Ορμύλια και επιχειρούν με 2 οχήματα επιχειρησιακά και ένα σκάφος που ανήκει σε διασώστη. Σκοπός της ομάδας  είναι να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στους τομείς πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης, έρευνας και διάσωσης, αντιμετώπισης φυσικών και μαζικών καταστροφών και παροχή πρώτων βοηθειών.


ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
Οι εναερίτες
της ΔΕΗ

Δεκάδες ώρες πάνω στους στύλους για την επανασύνδεση του δικτύου


Στο οδοιπορικό που κάναμε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής επισημάναμε από την πρώτη στιγμή το σπουδαίο έργο των εναεριτών της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ για  την ακρίβεια) και κυρίως την κρισιμότητα του έργου τους.
Οι εικόνες που αντικρίσαμε στην Ποτίδαια ήταν αποκαρδιωτική με τους μεγάλους μετασχηματιστές να έχουν γίνει σμπαράλια στο πέρασμα της θεομηνίας ενώ ολόκληρες κολώνες να έχουν γύρει στα δύο.
Για μερικά 24ωρα όλα τα μάτια ήταν στραμμένα σε αυτούς τους λιγοστούς εργαζόμενους και αν θα καταφέρουν να επανασυνδέσουν άμεσα το δίκτυο. Στους 12 μισθωτούς του πρακτορείου του ΔΕΔΔΗΕ στα Νέα Μουδανιά και στους συναδέλφους τους που συνέδραμαν από τις περιοχές της Έδεσσας, Βέροιας, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Δεν περιγράφεται…»
«Αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται… Στα 20 χρόνια που υπηρετώ στον ΔΕΔΔΗΕ
δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιες ζημιές στο δίκτυο μας από τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα. Το ίδιο ισχυρίζονται και παλιότεροι συνάδελφοι, λένε ότι συγκαταλέγεται μέσα στις τρεις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία του Ομίλου ΔΕΗ» αναφέρει για τις στιγμές που έζησε ο Στέργιος Τζιλιας, εναερίτης ΔΕΔΔΗΕ.

«Πάνω από 300 σπασμένες κολώνες, χιλιόμετρα αγωγών κομμένοι στο έδαφος, χωρίς ρεύμα το πιο τουριστικό μέρος της χώρας, η Χαλκιδική. Χιλιάδες επισκέπτες, τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι. Εκατοντάδες οι επιχειρήσεις και τα τουριστικά καταλύματα. Κέντρα Υγείας, κατασκηνώσεις με χιλιάδες παιδιά, δημόσιες υπηρεσίες, αντλιοστάσια βιολογικοί και μέσα επικοινωνίας όλα σβηστά. Επικρατεί πανικός παντού και σε όλα τα επίπεδα» θυμάται για τις πρώτες ώρες της καταστροφής.
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει»
«Το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπά όλη νύχτα. Στις 04:00 τα χαράματα με καλούν από την Περιοχή Ανατολικής Θεσσαλονίκης που υπηρετώ να επανδρώσω μαζί με έναν συνάδελφο ακόμα το Πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ Νέων Μουδανιών. Στις 5 μίση τα χαράματα είμαστε εκεί. Όλοι σε εγρήγορση. Χωριζόμαστε και βγαίνουμε να κάνουμε μια καταγραφή των ζημιών.  Με το πρώτο φως της μέρας αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μαθαίνουμε για τα θύματα και τους εκατοντάδες τραυματισμούς. Πηγαίνουμε παντού με επιφύλαξη φοβούμενοι για το τι θα αντικρύσουμε. Παντού ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Διαχειριζόμαστε την κάθε περίπτωση και τους καταναλωτές με επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Προσπαθούμε να καθησυχάσουμε τον κόσμο και να του δώσουμε πληροφορίες» προσθέτει ο έμπειρος εναερίτης.
«Είμαστε οι πρώτοι που αντικρίζουν οι κάτοικοι μπροστά τους μετά από ένα τέτοιο πρωτοφανές για τα έως τώρα δεδομένα φαινόμενο. Αντιλαμβανόμενοι και οι πολίτες το μέγεθος της καταστροφής δείχνουν κατανόηση και μας δίνουν κουράγιο. Οι ώρες περνούν και ο αριθμός των ζημιών αυξάνεται ραγδαία. Δέντρα ξηλωμένα, σκεπές στους δρόμους, καλλιέργειες κατεστραμμένες, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, βάρκες πεταμένες μέσα στα χωράφια , ταμπέλες, σημάνσεις, βιτρίνες και διάσπαρτα αντικείμενα στους δρόμους. Εικόνες που δεν έχουμε αντικρύσει ξανά!» συμπληρώνει.

Πάνω στους στύλους
«Οι Εναερίτες απομονώνουμε διαρκώς τα τμήματα που δεν μπορούν να ρευματοδοτηθούν και δίνουμε ρεύμα όπου μπορούμε και είναι εφικτό. Προέχει πάντα η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών.
Τα πρώτα 24ωρα μας βρίσκουν με σημάδια εξουθένωσης αφού οι ώρες της ξεκούρασης μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού! Δεν τα παρατάει κάνεις... Η υπηρεσία έχει μεριμνήσει ώστε η περιοχή να επανδρωθεί από συναδέλφους όμορων νομών. Όλοι στους δρόμους με τα λιγοστά μας εφόδια αλλά με περίσσια θέληση για βοήθεια» επισημαίνει ο κ. Τζίλιας.
«Εντός λίγων 24ωρων η ζημιά περιορίζεται, έχουν πάρει ρεύμα τα μεγαλύτερα τμήματα της περιοχής. Η Χαλκιδική σιγά σιγά επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Καθώς ξεκινά και ομαλοποιείται η κατάσταση όλοι μας γινόμαστε πιο ήρεμοι. Κοιταζόμαστε στα μάτια χωρίς να μιλάμε... Τα μάτια τα λένε όλα... Τι ζήσαμε Θεέ μου!!! Τα καταφέραμε!!! Ένα μειδίαμα ικανοποίησης σκιαγραφείται στα πρόσωπά μας.
Ξέρω ότι δεν τελειώσαμε.. Ξέρω ότι θα ασχολούμαστε με προβλήματα που θα προκύψουν από αυτή την καταστροφή για πολύ καιρό ακόμα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μια χούφτα ανθρώπων συνεργάστηκε με αυταπάρνηση άψογα και πέτυχε το ακατόρθωτο. Παρά τις αντιξοότητες και τις ελλείψεις προσωπικού και εφοδίων καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση της Χαλκιδικής σε χρόνους που κανένας δεν φανταζόταν ούτε στα πιο αισιόδοξα πλάνα του!!» τονίζει με νόημα χωρίς να ξεχάσει να δώσει συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέδραμαν στην επιχείρηση. 

«Υποκλίνομαι στο φιλότιμο όλων των ανθρώπων, πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάσθηκαν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο επαγγελματισμός που δείξαμε όλοι εμείς νομίζω ότι αύριο θα διδάσκεται στις μεγαλύτερες σχολές διαχείρισης κρίσεων» καταλήγει ο κ. Τζίλιας.



ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΕΦΙΑΛΤΗ» ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΛΙΟΥ
Εθελοντικά, ηρωικά
κι εκτός υπηρεσίας!

Πυροσβεστική και αστυνομία στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη

Από τις πρώτες ώρες τη νύχτα της Τετάρτης 10 Ιουλίου στη Χαλκιδική βρέθηκαν εκτός από τους εθελοντές, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ καθώς και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Συνολικά 140 πυροσβέστες με 44 οχήματα, βοήθησαν σε περιπτώσεις διασώσεων αλλά και αντλήσεων υδάτων. Παράλληλα όσοι βρεθήκαμε στις πληγείσες περιοχές από τις πρώτες ώρες βλέπαμε την έντονη παρουσία της ΕΛΑΣ και των ανθρώπων της, όπου λειτούργησαν σχεδόν ως οι πρώτοι καταγραφείς των καταστροφών ειδοποιώντας το κέντρο επιχειρήσεων.
Στο πλευρό όλων οι διασώστες του ΕΚΑΒ καθώς και όλα τα πληρώματα που επιχείρησαν ακόμα και κόβοντας ρεπό και άδειες. Συνολικά επιχείρησαν 21 ασθενοφόρα μεταφέροντας συνολικά 35 τραυματίες στο νοσοκομείο Πολυγύρου με διάφορες κακώσεις και κατάγματα. Ακολούθησαν τέσσερις δευτερογενείς διακομιδές ενηλίκων στο νοσοκομείο Παπανικολάου και ενός παιδιού στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.
Από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο εθελοντικό κάλεσμα άνω των 60 πληρώματα ασθενοφόρων, συντονιστές, ασυρματιστές και ιατροί και μια Κινητή Ιατρική Μονάδα με γιατρό που επιχείρησαν από τις πρώτες ώρες στη Χαλκιδική.

Παράδειγμα προς μίμηση
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι διασώστες στη σελίδα τους στο Facebook, σχεδόν το μισό ανθρώπινο δυναμικό που επιχείρησε αλλά και συντόνιζε ήταν από διασώστες που είτε είχαν τελειώσει την απογευματινή βάρδια τους και συνέχισαν ως το άλλο πρωί όπως προστάζει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει, είτε προσήλθαν εθελοντικά ενώ δεν είχαν υπηρεσία για να συνδράμουν και να βοηθήσουν.
Ο άριστος συντονισμός από το κέντρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη όπου συντονιστές και διαβιβαστές υπερέβαλαν εαυτόν αλλά και η αυταπάρνηση των διασωστών, που επιχείρησαν στο σημείο συνέβαλαν τα μέγιστα στο να μην έχουμε περισσότερα θύματα.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το ΕΚΑΒ πάντοτε στηρίζεται στο φιλότιμο, στον επαγγελματισμό αλλά και στην αυταπάρνηση των διασωστών του, που εθελοντικά συνδράμουν σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί. Υποστηρίζουν επίσης πως το ΕΚΑΒ χρειάζεται το διπλάσιο προσωπικό σε πανελλήνιο επίπεδο και είναι επιβεβλημένη ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα, διότι την επόμενη φορά ίσως το φιλότιμο των διασωστών του ΕΚΑΒ να μη σταθεί αρκετό.


ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, για την αντιμετώπιση των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική στις 10 Ιουλίου 2019 επιχείρησε με το σύνολο της δύναμης των ασθενοφόρων στον νομό η οποία ενισχύθηκε με επιπλέον ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα με ιατρό από τη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν εθελοντική.

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!
Όσοι επιχείρησαν εθελοντικά για την αντιμετώπιση συμβάντος στη Χαλκιδική:
Διασώστες: Περδικόπουλος Ιωάννης, Πατουκά Δήμητρα, Κοκορόσκος Ιωάννης, Πατσιάς Δημήτριος, Βέλιος Δημήτριος, Γεωργατάς Γεώργιος, Δημητριάδης Χρήστος, Αντωνιάδης Σπύρος, Μυρωσίδης Δημήτριος, Δεβελόγλου Πρόδρομος, Παρθενιώτης Χρήστος, Ακαλίδης Ιωάννης, Τσιαουσίδου Χριστίνα, Βάγγος Γεώργιος, Δουδός Δημήτριος.
Συντονιστής: Κουρουκίδης Νικόλαος
Συντονιστής Βάρδιας: Χολίδης Κωνσταντίνος
Ιατροί: Νικολαΐδου Ολυμπία, Ηλιάδης Κοσμάς, Καραμπελίδου Χριστίνα

Ιατρός βάρδιας: Άλλιος Δημήτριος
Όσοι βοήθησαν μετά τη λήξη της βάρδιας:
Συντονιστικό Κέντρο: Νικολαΐδης Πασχάλης, Χατζηστεφάνου Κώστας, Τεκίδης Θεόδωρος, Σαββίδης Αναστάσιος, Κυρλής Δημήτριος, Κακάνη Αικατερίνη
Συντονιστικό κέντρο βάρδια: Σιταροπούλου Ευτέρπη, Αθαναηλίδου Μαρία, Κοκκώνη Δήμητρα, Παναγιωτάκης Ευστράτιος.
Διασώστες: Μπαλτατζής Νικόλαος, Σάγγου Αικατερίνη, Τσαμπάζη Αναστασία, Σουγιουλτζής Κωνσταντίνος, Μειτανίδης Χαράλαμπος, Παπανικολάου Πέτρος, Δημητριάδου Ευανθία, Κουτσίκος Στέφανος, Κάρζας Πέτρος, Ποιμενίδης Θεόδωρος.
Διασώστες βάρδια: Καρύδας Δημήτρης, Παπαγιάννης Ιωάννης, Κουκουσούλη Αθανασία, Παπαδάκης Δημοκράτης, Κοκορόσκος Ιωάννης, Γκουντιός Πασχάλης, Λεζγκίδης Ιωάννης, Σταμάτης Ευάγγελος, Σιάμος Θεόδωρος, Γιαννάκος Αθανάσιος, Βέντα Αιμιλία, Βορνίτης Ηλίας, Μανακίδης Γεράσιμος, Ασλανίδου Δέσποινα, Χαραλαμπίδου Ευαγγελία, Μελανδρινός Δημήτριος, Δημητρίου Ανδρέας, Τσακμακίδης Σταύρος, Μυλωνάς Αθανάσιος, Τσανάκα Ελευθερία.


Από το φύλλο της THESSNEWS #167 (20/07/2019-21/07/2019)