11.7.19

Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική:Τα ποσά της Έκτακτης επιχορήγηση στους Δήμους Προποντίδας-Κασσάνδρας- Σιθωνίας για κάλυψη εξόδων

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως θα γίνει καταγραφή των ζημιών και θα εκταμιευθούν εκτάκτως κονδύλια για τους δήμους Ν. Προποντίδας, Κασσανδρείας και Σιθωνίας στη Χαλκιδική, προκειμένου να δρομολογήσουν την αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν εκτάκτως για την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών ως εξής:

Δήμος Νέας Προποντίδας: 200.000 ευρώ
Δήμος Κασσάνδρας: 200.000 ευρώ
Δήμος Σιθωνίας: 100.000 ευρώ

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη πως «έχει ήδη παρέμβει με εντολή πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας το τμήμα των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου ο στρατός να παρέχει γεννήτριες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στους τρεις δήμους που έχουν πληγεί».

Τέλος, τόνισε ότι στην παρούσα φάση δίνεται βαρύτητα στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, όπου παρουσιάζονται εκτεταμένα προβλήματα. «Καταβάλλονται όλες οι ανθρώπινες δυνατότητες να αποκατασταθούν», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.