11.7.19

Mεταφορά γεννητριών του Στρατού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη Χαλκιδική.

Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες τη νύχτα τη Χαλκιδική και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της έχει ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός των ενόπλων δυνάμεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Πέραν των ερευνών που διεξάγονται από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, ο υπουργός δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο  
πυλώναςπου έπεσε και βύθισε
την Κασσάνδρα στο σκοτάδι.
Προστασίας του Πολίτη, ώστε να παράσχουν με συγκεκριμένο σχέδιο, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τις υπηρεσίες τους, όπου αυτό ζητηθεί. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για μεταφορά γεννητριών του Στρατού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να προστατευτούν ευπαθή προϊόντα, μέχρι να επιτευχθεί η αποκατάσταση της 

 
βενζιναδικο Ποτιδαια
Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ότι τη νύχτα της Τετάρτης, εξαιτίας των πρωτοφανούς έντασης καιρικών φαινομένων στη Χαλκιδική έπεσαν δυο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο δημαρχείο Μουδανιών για την φονική θεομηνία, που έπληξε τη Χαλκιδική.
Στη σύσκεψη συμμετέχει ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος και ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς.

«Ηταν μια κατάσταση πρωτοφανής», λέει ο διευθυντής του ΚΥ Μουδανιών στη Χαλκιδική
Το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, γέμισε από τραυματίες αργά το βράδυ της Τετάρτης, κυρίως τουρίστες, καθώς η θεομηνία δεν άφησε τίποτα στο διάβα της. Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του διευθυντή του Κέντρου Υγείας, που τόνισε πως δεν έχει δει ξανά στη ζωή του, τέτοια κατάσταση.

foto Αρίστος Χούλης
«Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό φαίνεται κι από τα συμβάντα που πέρασαν από το Κέντρο Υγείας. Ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής για την περιοχή μας, δεν την έχουμε ξαναζήσει», δήλωσε αρχικά ο κ. Αθανάσιος Καλτσάς και συνέχισε: «Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας. Είμαστε σε αναμονή, λόγω της νύχτας. Τα ξημερώματα εκτιμώ πως θα έχουμε κάποια ακόμη περιστατικά».

Αρκετά από τα περιστατικά δεν χρειάστηκαν περαιτέρω περίθαλψη όπως τόνισε ο κ. Καλτσάς και οι τραυματίες επέστρεψαν σπίτια τους, αλλά υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα άνω και κάτω άκρων. Όλα τα σοβαρά περιστατικά, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολύγυρου. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μουδανιών βρίσκεται επί ποδός, όπως και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.