11.9.19

Μηνύματα Αντιπεριφερειάρχη Ι.Γιώργου-Δημάρχου Σιθωνίας Κ.Ντέμπλα και Βουλευτού ΚΙΝ.ΑΛ. Α. Πάνα για την νέα σχολική χρονιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής  Ιωάννης Γιώργος
Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη στόχους, ελπίδες και προσδοκίες αλλά και εύλογες ανησυχίες, ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αφού το σχολείο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής τους και συνδέεται με τα όνειρά τους για το μέλλον.
Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς συνιστά ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της γνώσης. Το σημαντικότερο όμως είναι η σφαιρική εκπαίδευση και όχι η κατάκτηση στείρων γνώσεων.

Κοινός στόχος όλων μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που να εξασφαλίζει στους νέους μας τις προϋποθέσεις για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών μας.
Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και καλή αρχή στα πρωτάκια όλων των βαθμίδων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής
Ιωάννης Γιώργος




 O Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας
Μήνυμα Δημάρχου Σιθωνίας για τη νέα σχολική χρονιά
O Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας σε μήνυμά του αναφέρει:
"Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ώστε η νέα γενιά να αποκτήσει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών.
Ο Δήμος Σιθωνίας προχώρησε στη συντήρηση των σχολικών υποδομών και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Επενδύουμε στην παιδεία γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας και της κοινωνίας μας.
 Εύχομαι η φετινή σχολική χρονιά να είναι παραγωγική και γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες".



Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, στέλνει το εξής μήνυμα:
«Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς να έχουν υγεία, δημιουργικό πνεύμα και διάθεση να μεταδώσουν τη γνώση οι μεν, να την αποδεχτούν οι δε.
Θέλω ακόμη να εκφράσω την αμέριστη στήριξή μου στο εκπαιδευτικό δυναμικό το οποίο μέσα στις τόσες ελλείψεις και στις αντιξοότητες καταφέρνει κάθε χρονιά να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Και το γνωρίζω καλά αυτό διότι κι εγώ προέρχομαι από τον χώρο της εκπαίδευσης.
Στους μαθητές, που είναι το πιο παραγωγικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, θέλω να πω να σέβονται τους δασκάλους, τους γονείς τους αλλά και ο ένας τον άλλον και να μην το βάζουν ποτέ κάτω ανεξαρτήτως των μαθησιακών επιδόσεών τους.
Στους γονείς, θέλω να ευχηθώ δύναμη και υπομονή ώστε να υποστηρίζουν τα παιδιά τους στις δυσκολίες και να τα βοηθούν να εξελίσσονται σαν προσωπικότητες.
Το σχολείο μαζί με την οικογένεια είναι οι βασικοί πυλώνες οικοδόμησης των ανθρώπινων αρχών και αξιών και η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει αυτούς τους θεσμούς πάση θυσία και διαχρονικά. Για αυτό το σκοπό θα εργαστώ κι εγώ προσωπικά με κάθε όπλο που μου προσφέρει ο κοινοβουλευτικός μου ρόλος.
Καλή αρχή!»