9.3.20

Απάντηση Χατζηδάκη στον Απ. Πάνα για την Επέκταση του Φυσικού Αερίου στη Χαλκιδική.

Με την υπ’ Αρ. Πρωτ. 12785/323/28-2-2020 Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην υπ’ αριθ. πρωτ. 3733/03-02-2020 Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας με θέμα την επέκταση του φυσικού αερίου στη Χαλκιδική, συγκοινοποιώντας το έγγραφο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. (Δ.Ε.Δ.Α Α.Ε.), ο Υπουργός δίνει θολές εξηγήσεις για ποιος είναι ο λόγος που το φυσικό αέριο δεν έχει έρθει ακόμα στη Χαλκιδική.

​Εν ολίγοις, το αρμόδιο Υπουργείο διατυπώνει ένα γενικότερο σχεδιασμό για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και σε απομακρυσμένες περιοχές και η ΔΕΔΑ διευκρινίζει ότι εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών, που αφορούν την τροφοδότηση της Χαλκιδικής με φυσικό αέριο, εξετάζονται και οι εναλλακτικοί τρόποι τροφοδότησης, ώστε να ενταχθεί μελλοντικά στο σχεδιασμό της εταιρείας.


​Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά: «Η Χαλκιδική είναι η μόνη περιοχή στην Κεντρική Μακεδονία που δε βρίσκεται στον προγραμματισμό για τη σύνδεση με φυσικό αέριο τα επόμενα χρόνια .
Είναι αναγκαία η ύπαρξη συγκεκριμένων ενεργειών   για το θέμα του φυσικού αερίου στη Χαλκιδική .
Οι απαντήσεις του Υπουργείου και της αρμόδιας αρχής δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο .
Εκτός των  κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων θα επιδιώξω μια σειρά επαφών με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , προκειμένου να συντονιστούν ενέργειες για το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει στον τόπο μας».