9.4.20

Δημοτική Παράταξη Δήμου Πολυγύρου <Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο> - Στήριξη των εργαζομένων στη Καθαριότητα και Βοήθεια στο Σπίτι, για την καταβολή εποχιακού επιδόματος ειδικού σκοπού Επιστολή στον Δήμαρχο

h
Κύριε Δημαρχε
Πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια ενάντια στο Κορωνοιο είναι οι υπάλληλοι του Δήμου μας.
Το μεγαλύτερο βάρος αυτής της δύσκολης μάχης με τον ύπουλο εχθρό, αυτόν της πανδημίας που πλήττει τη χώρα, έχει πέσει αναπόφευκτα στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της καθαριότητας και των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι».
Εργαζόμενοι, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους
προκειμένου οι κάδοι, οι δημόσιοι χώροι των δήμων μας να είναι καθαροί-απολυμασμενοι και οι ευπαθείς και πληττόμενες κοινωνικά και οικονομικά πληθυσμιακές ομάδες να έχουν τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονται σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες.
Θεωρουμε λοιπόν, πρώτιστο μέλημά μας την ανάγκη να συνταχθουμε στο αίτημα των εργαζομένων και να διεκδικηθεί θεσμικά η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπου και σε αυτές τις δύο ομάδες των εργαζομένων μας οι οποιες δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
Το παραπάνω είναι ένα δίκαιο αίτημα και σας ζητουμε να στηριχθει κύριε Δήμαρχε με σχετικό ψήφισμα, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων. Να το προωθήσετε κατόπιν στους υπεύθυνους Υπουργούς με τους περισσότερους των οποίων έχετε τακτική επαφη για θέματα λειτουργιας του Δήμου μας.
Οι μέρες που διανύουμε και που θα διανύσουμε είναι κρίσιμες. Οι άνθρωποι που υπηρετούν με αυταπάρνηση στις δομές του Δήμου μας, που είναι επιφορτισμένες με τη δημόσια υγεία και την κοινωνική μέριμνα, είναι πολύτιμοι για όλους μας. 
Ας τους νοιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο.
Υ.Γ. Μιας και αναφερόμαστε στη Βοήθεια στο Σπίτι, είναι καιρός η Δημοτική Αρχή να φροντίσει να αποκτησει το γραφείο όπου φιλοξενεί την περιπλανώμενη τα τελευταία χρόνια δομή της Βοήθειας στο Σπίτι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γαλατιστας, τουαλέτα και νιπτήρα και να μην απαιτείται οι εργαζόμενοι για να "νιψουν τας χείρας τους πολύ σχολαστικά" όπως λέει και ο Σπύρος Παπαδοπουλος στο σχετικό σποτακι για το Μένουμε Σπίτι, να αναγκάζονται να αλλάζουν κτίριο για να το πράξουν....ειδικά αυτή την περίοδο εν μέσω πανδημίας.
Για την Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αβερης Αθανάσιος
Γκλαβας Γεώργιος
Τσινας Αργύριος
Σφυρης Ιωάννης
Γιαλιάς Νικόλαος