7.4.20

Περ.Κεντρ.Μακεδονίας Ποια έργα είναι σε εξέλιξη στη Χαλκιδική

Μπίλλιας -Τζιτζικώστας
Στροφές προσπαθεί να ανεβάσει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ταχύτερη υλοποίηση νέων και υπό  εξέλιξη έργων υποδομής, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανάδοχοι εργολάβοι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 
Μιλώντας στο makthes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, τόνισε ότι η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποφασίσει να μην παγώσει κανένα έργο,
καθώς, όπως είπε ο προγραμματισμός είναι συγκεκριμένος και τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν, έστω με μια μικρή καθυστέρηση, λόγω της κατάσταση με τον ιό. «Ασφαλώς δεν τρέχουμε στο 100%, αλλά στο 70%, λόγω διαφόρων δυσκολιών και απαγορεύσεων, λόγω της πανδημίας. Ωστόσο τα περισσότερα έργα είναι υπαίθρια και κάποια μπορεί να γίνουν χωρίς συγχρωτισμό του προσωπικού» τόνισε ο κ. Μπίλλιας.

Ποια έργα είναι σε εξέλιξη
Βελτίωση, αναβάθμιση, επισκευή της εθνικής οδοί Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών και της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανίων – Ποτίδαιας – Κασσανδρείας. Προϋπολογισμός 9.000.000 ευρώ, διάρκεια 15 μήνες.


*Βελτίωση, αναβάθμιση, επισκευή της εθνικής οδού 16 Θεσσαλονίκης – Ιερισσού στο τμήμα από όρια Θεσσαλονίκης μέχρι Αρναία». Προϋπολογισμός: 2.800.000 ευρώ

*Αποκατάσταση πρανών σε τμήματα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. Προϋπολογισμός: 700.000 ευρώ. Συντάσσονται τα τεχνικά τεύχη, ενώ εκτιμάται ότι η Διακήρυξη θα υποβληθεί για έγκριση μέχρι 30-4-2020.

Απόσπασμα από εφ. Μακεδονία . Όλα τα έργα στη Π.Κ.Μ.  εδώ