14.7.20

Κορωνοϊός:Ακυρώνεται για φέτος η εμποροπανήγυρη στον Άγιο Μάμα ?

Πρόεδρος του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος, Χρήστος Γκούτζιος δεν μπορεί να διεξαχθεί τη φετινή χρονιά η εμποροπανήγυρη στον Άγιο Μάμα ,επειδή είναι πολλές οι δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ,η τελική απόφαση είναι του δημάρχου Νέας Προποντίδας.

«Υπάρχει ένα ΦΕΚ, αλλά επειδή στις εμποροπανηγύρεις δεν είναι εφικτός ο έλεγχος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες είσοδοι, ειδικά σε εμάς που γίνεται σε ανοιχτό χώρο 60.000 τετραγωνικών μέτρων, υπάρχει πρόβλημα»,
δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος, Χρήστος Γκούτζιος.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να
τακτοποιηθεί το ζήτημα των θέσεων των εκθετών, που από 620 θα πρέπει να μειωθούν στις 310, όμως δεν μπορεί να περιοριστεί ο κόσμος ειδικά τις ώρες αιχμής που είναι από τις 5 το απόγευμα έως για 12 τα μεσάνυχτα.

«Υπάρχει, όμως, κι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Η τοπική κοινωνία στηρίζεται στην αγροτική οικονομία και μετά το πανηγύρι ξεκινάει η συγκομιδή της ελιάς. Εάν παρουσιαστούν κρούσματα και μπει το χωριό σε καραντίνα θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Προσανατολιζόμαστε στην ακύρωση γιατί η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ. Γκούτζιος.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, Γιάννη Γαροφάλλου, τα μέτρα έχουν αποθαρρύνει και τους εκθέτες που συμμετέχουν εδώ και χρόνια στο πανηγύρι.

«Κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν τη θέση που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Ενημερώνονται ότι θα πρέπει να πληρώσουν την προκαταβολή, αλλά θα συμμετάσχουν έπειτα από κλήρωση και, ακόμα κι αν κληρωθούν, μπορεί να μην είναι στο σημείο που ζήτησαν»

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η τελική απόφαση είναι του δημάρχου Νέας Προποντίδας, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι με δεδομένο ότι αυξάνονται τα κρούσματα το πανηγύρι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.