11.8.20

Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Δήμου Πολυγύρου:Επείγουσα προτεραιότητα να συνεδριάσει άμεσα, το Δημοτικό Συμβούλιο για την διάδοση του κορονοϊού στην επικράτεια του Δήμου

 Μετά τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις με τη διάδοση του κορονοϊού στην επικράτεια του Δήμου Πολυγύρου,  θεωρούμε ως επείγουσα προτεραιότητα να συνεδριάσει άμεσα, το Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, στην εξής κατεύθυνση:  

Με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή προστασία των εργαζομένων του Δήμου  -και ειδικά όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες-  καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, θα πρέπει να απαγορευτεί η αυτοπροσωπη παρουσία στο Δημαρχείο και στα Δημοτικά Καταστήματα των πολιτών και αν αυτή απαιτείται να πραγματοποιείται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Ο Δήμος Πολυγύρου θα πρέπει  να αποκτήσει επιτέλους αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο προκειμένου να κατευθύνει τους πολίτες στην υπηρεσία που χρειάζονται για την επίλυση των θεμάτων τους.
  Άλλη μια αρνητική πρωτιά για τον Δήμο μας, ενώ πανελλαδικά όλοι οι δήμοι  κινούνται με αυτοματοποιημένη τηλεφωνική ενημέρωση -ειδικά από τον Μάρτιο και μετά που προέκυψε η πανδημία- στον δήμο μας δεν έκριναν σκόπιμη ακόμα την ανάγκη μιας τέτοιας ενέργειας.
   Απαιτείται άμεσα η ενεργοποίηση τηλεφωνικού κέντρου με τετραψήφιο ή πενταψηφιο αριθμό, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.
Ενημέρωση για τις δυνατότητες εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης και επικοινωνίας των πολιτών με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με σχετικη αναρτηση στην κεντρική ιστοσελίδα όλων των ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών στοιχείων.
Οι αιτήσεις που αφορούν πρωτόκολλο αλλά και λοιπές υπηρεσίες να γίνεται μόνο ηλεκτρονικα.
Οι πληρωμές να γίνονται επίσης μόνο μέσω web banking.
Προκειμενου να μην διακινδυνεύσουμε τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και των συμπολιτών μας, να πραγματοποιηθούν προληπτικά τεστ στους υπαλλήλους του Δήμου.
Ελέγχοι στο σύνολο των χώρων εργασίας για να διαπιστώθουν αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις μεταξύ υπαλλήλων και κοινού, συγχρωτισμός εργαζομένων σε μικρούς χωρους, χρήση μάσκας, επαναλαμβανόμενες απολυμανσεις κ.α.).
Δυνατότητας υποβολής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποδοχής από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου,  όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μη χρειάζεται να προσέρχονται στον Δήμο.
Απομάκρυνση των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού και εφαρμογή κάθε μέτρου προάσπισης της υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου όπως αυτά περιγράφονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
  Προτεραιότητά όλων μας θα πρέπει να ειναι η μείωση των πιθανοτήτων μόλυνσης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί και μέσω του περιορισμού των συναλλαγών με το κοινό. Όλοι μαζί θα πρέπει να προστατεύουμε το προσωπικό του Δήμου μας ώστε να  διασφαλίσουμε τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα το κοινό καλό και χωρίς το κίνδυνο διακοπής των υπηρεσιών αυτών.
Ο τόπος μας είναι επίσης τουριστικός προορισμός. Οι επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περισώσουν, ό,τι μπορεί να περισωθεί τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.
  Ο χειμώνας προβλέπεται να είναι οικονομικά βαρύς, για εργαζόμενους και επαγγελματίες όλου του φάσματος της τοπικής οικονομίας.
   Είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιστημονικά το δέον, αλλά η αξιοπιστία και το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών μας σε περίπτωση αύξησης περαιτέρω του αριθμού κρουσμάτων θα χαθεί άμεσα.
    Και για τον συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις - διευκολύνσεις περαν των προβλεπόμενων στις κατά καιρούς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.  Προτάσεις έχουν γίνει τόσο από το Εμπόρικο Επιμελητήριο Χαλκιδικής όσο και από των Σύλλογο Επαγγελματιών Πολυγύρου με την έξαρση της πανδημίας.
Είναι καιρός να συζητηθούν και να στηριχθούν από το Δήμο Πολυγύρου.
  Όπως καταλαβαίνετε σε αυτό το κρίσιμο σημείο δεν υπάρχει χρόνος για δικαιολογίες, αοριστολογίες και δηλώσεις χωρίς σημασία.
Υπάρχει ευθύνη...η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο φωνάζει ΠΑΡΩΝ και αναμένει τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.

 

Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο