14.10.20

Δήμος & Κοινότητα, Πολυγύρου:Δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Καρδίτσα.

Ολοκληρώθηκε από το ΔΗΜΟ και την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Καρδίτσα. Δήμαρχος Αστ Ζωγράφος:
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν σ αυτή την κοινή μας προσπάθεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους προς τους κατοίκους του νομού Καρδίτσας, που χτυπήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και τον κυκλώνα "Ιανό".
 Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην  ACS Courier και τον υπεύθυνο δικτύου της κ Νίκο Παπαδάκη, οι οποίοι ανέλαβαν δωρεαν, την  έγκαιρη και ασφαλή  μεταφορά των προϊόντων.
Ευχή όλων μας είναι στο μέλλον να μην υπάρξουν τέτοια ακραία φαινόμενα και οι κάτοικοι της Καρδίτσας, να επιστρέψουν σύντομα στους κανονικούς τους ρυθμούς.
Συνεχίζουμε με σεβασμό …με ενσυναίσθηση.


Μεγάλη και συγκινητική ήταν η προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Καρδίτσας, δράση που οργάνωσαν ο Δήμος Πολυγύρου και Κοινότητα Πολυγύρου από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου 2020. Σχολεία, συλλογικοί φορείς, επιχειρήσεις και μεμονωμένοι πολίτες στον Πολύγυρο, τη Γερακινή και τις Καλύβες ανταποκρίθηκαν άμεσα συγκεντρώνοντας μεγάλες ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας, βρεφικών ειδών και ειδών
προσωπικής υγιεινής.
Τα παραπάνω είδη συσκευάζονταν σε μεγάλα χαρτοκιβώτια από το προσωπικό του Δήμου και αποστέλλονταν δωρεάν από την εταιρεία ταχυμεταφορών ACS στις περιοχές της Καρδίτσας, προκειμένου να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες των πλημμυροπαθών κατοίκων.


Παράλληλα, ο Δήμος Πολυγύρου παρέδωσε στο Στέκι Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πολυγύρου 300 κιλά ενδύματα, που προέρχονται από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων προκειμένου να διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε όσους έχουν ανάγκη.

 

Δήμος Πολυγύρου