5.10.20

4 νέοι εθελοντές της ΑΜΚΕ "You in Europe - Εσύ στην Ευρώπη" στον Δήμο N.Προποντίδας.

H Maria από την Ισπανία, η Sofia από την Ιταλία, η Natalia από την Πολωνία και ο Pedro από την Πορτογαλία, θα προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους, τις γνώσεις τους και την θετική τους διάθεση στα τμήματα βόλεϊ και ποδοσφαίρου του ΠΟΜ, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης, συμμετέχοντας σε δράσεις βελτίωσης της εικόνας της πόλης  αλλά και στις εκδηλώσεις/δράσεις του φορέα υποδοχής τους.

Οι 4 νέοι εθελοντές της ΑΜΚΕ "You in Europe - Εσύ στην

Ευρώπη" πραγματοποίησαν συνάντηση γνωριμίας με το Δήμαρχο της πόλης  κ. Μανώλη Καρρά, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, ενώ δήλωσε και την αμέριστη υποστήριξή του στο εθελοντικό τους έργο.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος, που υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά είναι η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, η ενίσχυση της κινητικότητας των νέων στην Ευρώπη, η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ ατόμων από διαφορετικά κοινωνικά, πολιτισμικά, φυλετικά και θρησκευτικά περιβάλλοντα, η καλλιέργεια της πολυ-πολυτισμικής συνείδησης, ο ανοιχτός διάλογος και η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, μέσα από μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 1 χρόνο και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.