10.11.20

Δήμος Προποντίδας τακτική συνεδρίαση του Σώματος δια περιφοράς την Τετάρτη 11/11/2020

 

Η συνεδρίαση του Δήμου Ν.Προποντίδας θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς την Τετάρτη 11/11/2020  για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Ετησίου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Νέας Προποντίδας του έτους 2020.
2.Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων εξόδων Δήμου Νέας Προποντίδας 2020.
3.Έγκριση σχεδίου καταστατικού για την Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας με την επωνυμία «Ενεργειακή Κοινότητα Δήμου Νέας Προποντίδας και Νομικών Προσώπων»
4.Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ν. Προποντίδας ως τακτικό μέλος στο “Πανελλήνιο Δίκτυο για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Πολιτισμός, Παιδεία, Περιβάλλον Ο.Τ.Α  Α.Μ.Κ.Ε” και διακριτικό τίτλο “SDG17 Greece”
5.Έγκριση έκθεσης Γ΄ τριμήνου του έτους 2020, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
6.Δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα του υπ'αρίθμ.1090 οικοπέδου του 137Ο.Τ. Νέας Καλλικράτειας, εντός του οποίου βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής
7.Τροποποίηση του άρθρου 4 (Όροι – Προϋποθέσεις Σύνδεσης) παρ. 3 του Κανονισμού Αποχέτευσης Δήμου Ν. Προποντίδας
8.Τροποποίηση του άρθρου 3 (Διαδικασία Σύνδεσης) παρ.1 του Κανονισμού Ύδρευσης – Άρδευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας
9.Αποδοχή της αιτήσεως του κ.Καλαφάτη Γεωργίου περί χορήγησης άδειας για τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάθμευσης έμπροσθεν (της εισόδου – εξόδου οχήματός του) της οικίας του στη Κοινότητα Ν.Μουδανιών.
10.Καθορισμός αμοιβής του δικηγόρου Χρήστου Στεφάνου για τη σύνταξη και κατάθεση απόψεων ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατά τη συζήτηση της από 15-6-2020 προσφυγής που κατέθεσε η εταιρεία KANTIA ΕΡΓΑ Α.Ε. αναδόχου του έργου: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Τ.Κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ»
11.Καθορισμός αμοιβής του δικηγόρου Βασίλη Κουνέλη για την παράστασή του στον Άρειο Πάγο, για να εκπροσωπήσει το Δήμο στην εκδίκαση της από 17-7-2020 αίτησης διόρθωσης-συμπλήρωσης της εταιρείας ΚΕΝΤΩΡ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.
12.Αποδοχή της παραχώρησης σε χρήση έκτασης εμβαδού χιλίων (1000)  τετραγωνικών μέτρων, από το αγροτεμάχιο με αριθ. 849 του αγροκτήματος Μουδανιών, για την εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού προς παραγωγή πόσιμου νερού, για αόριστο χρονικό διάστημα τουλάχιστον ίσο με το χρόνο λειτουργίας του έργου και τουλάχιστον για δεκαπέντε έτη μετά την παραλαβή του έργου, προσαυξημένο κατά τρία επιπλέον έτη.
13.Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας και διαδρόμων πρόσβασης για εποχιακή χρήση σε θαλάσσια περιοχή στη θέση: “SAHARA RESORT” στη Ν.Ηράκλεια Χαλκιδικής, για λογαριασμό της “ΑQUAHOLIC MON. I.K.E.
14.Ανανέωση της παραχώρησης του γηπέδου Ν. Τρίγλιας  από τον Παναθλητικό Όμιλο Τρίγλιας στην ομάδα της Π.Α.Ε. Με την επωνυμία: «ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», για να το χρησιμοποιήσει ως έδρα στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE και του κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.
15.Παραχώρηση κατά χρήση δημοτικού ακινήτου στο σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος Εικαστικών Δημιουργών Νέας Προποντίδας».
16.Έγκριση υποβολής αίτησης του δήμου Νέας Προποντίδας στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τίτλο "Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων,ηλικίας 55-67 ετών σε α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α’ 101), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα

Η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου


Δέσποινα Ραμανδάνη 

 

 

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ