2.11.20

Τοπικό lockdown από αύριο, Τρίτη, στις 6 το πρωί και για 14 ημέρες στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Σερρών- Τι θα ισχύσει, επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις μετακινήσεις - Κλειστό και το λιανεμπόριο.

 

Τοπικό lockdown από αύριο, Τρίτη, στις 6 το πρωί και για 14 ημέρες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών ανακοίνωσε και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με τις δύο περιοχές να εντάσσονται έτσι σε ένα νέο, τρίτο επίπεδο, αυτό του γκρι στον χάρτη υγειονομικής ασφαλείας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η μόνη διαφορά με το προηγούμενο lockdown θα είναι τα σχολεία, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά σε όλες τις βαθμίδες με την απόλυτη τήρηση των μέτρων.


Στο πλαίσιο αυτό, επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις μετακινήσεις, ενώ από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.
Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως διακόπτονται οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η χώρα πλέον σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Επίσης, η Μαγνησία περνάει από αύριο στο κόκκινο.

Τα μέτρα συνοπτικά:

Από τις 6 το πρωί, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και για τις επόμενες 14 ημέρες η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε τοπικό lockdown

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους

Επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις

Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας
Απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.