4.11.20

Ι. Σφυρής Δημοτικός Σύμβουλος αντιπολίτευσης Δήμου Πολύγύρου- 6 ημέρες και ακόμη επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα τεστ κορωνοϊού στους υπάλλήλοε και αιρετούς του Δήμου

Ιωάννης Σφυρής Δημοτικός Σύμβουλος αντιπολίτευσης Δήμου Πολυγύρου
 Ακόμα αναμένουμε μια επίσημη ενημέρωση τι αποτελέσματα έβγαλε ο έλεγχος του ΕΟΔΥ στους υπαλλήλους του Δημαρχείου Πολυγυρου και στους αιρετούς.
 Την Παρασκευή έγιναν τα τεστ, φτάσαμε Τετάρτη.Βούιξε ο Πολύγυρος ότι υπάρχουν κρούσματα, υπάρχει ήδη διασπορά εντός οικογενειών υπαλλήλων, αλλά η δημοτική αρχή τηρεί -άγνωστο για πιο λόγο- σιγή ιχθύος επί του θέματος.

Η ολιγωρία και η έλλειψη ενημέρωσης μόνο ανησυχία προκαλεί στους δημότες και υποθετικές συζητήσεις που στιγματίζουν υπαλλήλους και αιρετούς.
Προσωπικά ενημερώθηκα από το Νοσοκομείο ότι η εξέταση που έκανα και εγώ ως εκλεγμένος αιρετός ήταν αρνητική.
Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι ένα παράδειγμα πως αντιδρούν σε πανελλήνιο επίπεδο οι Δήμοι που εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα και κάνουν σχετικές ενημερώσεις.
Εδώ πάλι κάνουμε αναρτήσεις για πρόχειρες επισκευές σε παιδικές χαρές(κάτι αυτονόητο για την ασφάλεια των παιδιών).
Με τον Νομό Χαλκιδικης στα κόκκινα(βάση επιδημιολογική χάρτη) για τουλάχιστον ένα μήνα, ξέχασαν να βγάλουν και για αυτές ανακοίνωση ότι πρέπει να κλείσουν προσωρινά γιατί είναι εστία υπερμεταδοσης του ιού.
Χθες το απόγευμα η παιδική χαρά στην Ασκληπιού με πόρτες ανοιχτές, ήταν γεμάτη παιδιά όχι μόνο μέχρι την ηλικία που επιτρέπεται κανονικά αλλά και με παιδιά λυκείου των οποίων η σχολική μονάδα έκλεισε χθες λόγω αυξημένου αριθμου κρουσμάτων.
Ο κόσμος ανησυχεί ...επιτέλους ας πράξει τα δέοντα ο Δήμος και να προστατεύσει με σχετικές ενέργειες τους δημότες.
Κανείς δεν είναι άτρωτος και καμιά τοπική οικονομία πάνω από την ασφάλεια και υγεία μας.