12.2.21

Δωρεά Κάψουλας ολοσωματικής αποστείρωσης από τον Δήμο Κασσάνδρας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

 


Μια κάψουλα ολοσωματικής αποστείρωσης προσέφερε ο Δήμος Κασσάνδρας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής έπειτα από εισήγηση της Δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά που έγινε δεκτή ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.Για πρώτη φορά Δημόσιο Νοσοκομείο παραλαμβάνει κάψουλα ολοσωματικής αποστείρωσης.


Κατά την παράδοση της κάψουλας, το Δήμο Κασσάνδρας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Στακινός ο οποίος ανέφερε:"Ο Δήμος Κασσάνδρας με τη συγκεκριμένη χορηγία προς το Γενικό Νοσοκομείο ενισχύει τη μάχη κατά της πανδημίας".

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε:
"Στο πλαίσιο της άνισης μάχης που δίνουμε καθημερινά με τον αόρατο εχθρό, η δωρεά της κάψουλας στο Νοσοκομείο μας ήταν απαραίτητη για να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας την τοπική κοινωνία   που δοκιμάζεται  από την πανδημία. Ο Δήμος Κασσάνδρας σ ‘αυτή τη μάχη είναι ενεργά παρών και θα αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις του για τη φροντίδα των πολιτών".
Η κάψουλα ολοσωματικής αποστείρωσης είναι τύπου ProMedical UV-5200.


Ο ειδικός αυτός θάλαμος τοποθετείται για πρώτη φορά σε Δημόσιο Νοσοκομείο,  λειτουργεί με υπεριώδη ακτινοβολία  UVC, μήκος κύματος 200nm-280nm και  σκοτώνει πιστοποιημένα όλα τα  βακτήρια και τους ιούς συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊoύ SARS-COV-2 (COVID-19) σε μόλις 7 δευτερόλεπτα.
Η κάψουλα, αυτή θα συμβάλλει αποτελεσματικά τόσο στην ασφάλεια των λειτουργιών υγείας του νοσοκομείου μας, όσο και στην εξοικονόμηση των ειδικών προστατευτικών στολών (Tyvek).