4.7.21

Καταυλισμός Ρομά ο Τουριστικός Λιμένας Νικήτης, μπροστα από τουριστικές μονάδες Αφήσανε και τα <ρέστα> !!


 Ξέφραγο αμπέλι ο Τουριστικός Λιμένας Νικήτης. Ξεκίνησε η καλοκαιρινή σεζόν και οι διάφοροι αθίγγανοι  βρήκαν πάλι χώρο να κατασκηνώνουν  τα βράδια στην προβλήτα του Τουριστικού Λιμένα Νικήτης που υπάγεται στο Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας . Δίπλα βρίσκονται Τουριστικές; επιχειρήσεις αλλά ποιος νοιάζεται, Σήμερα το πρωί αρκετοί τουρίστες βρήκαν την ευκαιρία να αποθανατίσουν με τα κινητά τα «ρέστα¨που άφησαν ...

Για το πρόβλημα γράψαμε και πέρυσι αλλά ποιος νοιάζεται .. Παραλία μάλλον  είναι μόνο η ανατολική πλευρά της Νικήτης. (εκεί συμβαίνουν  και χειροδικίες για τους χώρους  που μισθώνονται )  Στη Δυτική φάτε  '...σκατά' του Βιολογικού και των παραπάνω !





ΠΕΡΥΣΙ  26-7-20
Οι δεξαμενές έφυγαν μετά από πολλούς αγώνες  αλλά οι ρομα ξαναήρθαν
halkidikigr.blogspot.com

Λιμάνι Νικήτης : Υπαίθριος καταυλισμός Ρομά στις παράνομες και επικίνδυνες τσινεντοκατασκευές που προορίζονταν για Βενζινάδικο (φωτο)

Στο λιμάνι της Νικήτης που θέλει  να λέγεται <τουριστικός λιμένας > στον   χώρο που  προορίζονταν   για το πρατήριο καυσίμων ,  η άδεια η οποία ανακλήθηκε ( έβριθε παρατυπιών) , παραμένουν ακόμη οι παράνομες κατασκευές 
Δράττοντας την ευκαιρία οι Ρομά  που 'ασκούν εμπόριο' ,  δημιούργησαν το δικό τους  <υπαίθριο κατάλυμα - καταυλισμό> λίγα μέτρα από  τα νόμιμα τουριστικά
καταλύματα  και σκάφη .
 Πιο πέρα  στη άκρη του λιμανιού η χέστρα τους,  Το σκατό καταχωμένο στην άμμο  και ενίοτε ευωδιάζει  στα βοτσαλάκια , που θα παίξουν  το πρωί τα παιδάκια  από τους απέναντι τουρίστες. 
Αυτό βέβαια συμβαίνει κάθε χρόνο αλλά φέτος βρήκαν και  απάγκιο να στρώνουν το <υπνοδωμάτιο>, δίπλα και  στα  τουριστικά σκαφη που κάνουν κρουαζιέρες  . 
Αγανακτισμένος  ιδιοκτήτης  είπε ..να πάρω το σκατά να τα πετάξω   στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου εκεί  που έχουν και τις τουαλέτες  για μόστρα;  
Δεν το έκανε..

 Η κοινότητα Νικήτης έλαβε απόφαση στις 9 Ιουνίου  να απομακρυνθούν οι κατασκευές  και την  κοινοποίησε στο Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας ως αρμόδιο Φορέα, στον Δήμο ,  Δημοτικούς Συμβούλους εκ Νικήτης αλλά δεν ίδρωσε το αφτί τους .   
Πως θα συμπεριφέρονταν οι Δημοτικοί <’Αρχοντες > αν αυτό συνέβαινε έξω από το σπίτι του ή την τουριστική τους επιχείρηση..