9.7.21

Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Η ολιγωρία της Δημοτικής αρχής Πολυγύρου ....συνεχιζεται.


 Αρχικά μας ενημερώνουν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο οτι οι εργολαβίες για διάνοιξη νέων γεωτρήσεων προχωρούν κανονικά, μετά από λίγη ώρα μας λένε ότι ο ανάδοχος δεν προχωράει στο έργο στις Καλύβες λόγω αύξησης των τιμών μετάλλων και μάλιστα προχώρησε σε εξώδικο ζητωντας επιπλέον 150.000€.

   Άμεσα έργο λοιπόν δε πρόκειται να γίνει για την εύρεση νερού στις Καλύβες με αποτέλεσμα να μπαινουμε στον Ιουλιο και να ζητανε "τρέχοντας", λήψη σχετικής απόφασης για την απευθείας μίσθωση δύο γεωτρήσεων για κάλυψη έκτακτων αναγκών ύδρευσης της περιοχής.

Η Δημοτική παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο ενώ έχει ως αρχή να μην ψηφίζει απευθείας αναθέσεις,  στηρίζοντας την επιλογή της δημοπρασίας και των διαγωνισμών, αποκλειστικά και μόνο για το συμφέρον των συνδημοτών μας στις Καλύβες και μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα που θα ακολουθούσε με την έλλειψη νερού, συναινεσε στην παραπάνω απόφαση.

   Θα πρέπει να γνωρίζουν ολοι οι δημότες του Δήμου μας, οτι καμία προγραμματισμένη δράση και κανένας σχεδιασμός υπήρξε από τη δημοτική πλειοψηφία για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης που με μαθηματική ακρίβεια χτυπούσε εδώ και χρονια την πόρτα της ευρύτερης περιοχής Καλυβών και Γερακινης, με την έλλειψη νερού, αντίθετα οι υπεραισιόδοξες -πλην απατηλές όπως αποδείχθηκε- προβλέψεις του Δημάρχου και υπεύθυνου Αντιδημαρχου, οι οποίοι  προέβλεπαν επάρκεια νερού με τις νέες γεωτρησεις, οδηγουν ξανα στη λύση μίσθωσης ιδιωτικών γεωτρήσεων με ιδιατερα υψηλό τιμημα (37200€ έκαστη).

   Το ζήτημα της επάρκειας του νερού στο παραλιακό μέτωπο εχουμε θεσει από την αρχή της θητείας μας σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το Σεπτέμβριο του 2019 ως ερώτημα της παράταξής μας.

  Το πρόβλημα από τοτε κάθε χρόνο συνεχώς μεγεθυνει με έλλειψη πίεσης και ποσότητας νερού κατά τους καλοκαιρινούς μηνες.

  Ένα σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων ούτε αυτήν την ύστατη στιγμή δεν καταθέτει η δημοτική πλειοψηφία των έντεκα και πλέον χρόνων στη Διοίκηση του Δημου, απλώς ανακοινώνει μεγαλεπιβολα σχέδια εκατομμυρίων για την επίλυση του προβλήματος με περιφερειακό δίκτυο υδροδότησης του παραλιακού μετώπου από γεωτρήσεις του Πολυγύρου στο μέλλον.

   Αναλωνονται τα δύο τελευταία χρόνια λέγοντας ότι τη λύση θα έδιναν οι  διάνοιξεις νέων γεωτρήσεων στη περιοχή (οι οποίες ακόμα δεν έγιναν και με τα νέα δεδομένα και τα προβλήματα με τα εξώδικα από πλευράς εργολάβου, θα αργήσουν και άλλο).

  Οπότε; Καλές οι ιδιωτικες γεωτρήσεις… καλό το κατεπείγον, αλλά όχι άλλο σπρώξιμο κάτω από το χαλί… Ας βλεπουμε επιτελους το πρόβλημα εγκαίρως και όχι να μπαίνουμε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και να ψάχνουμε λύσεις της στιγμής και μάλιστα ιδιαίτερα κοστοβορες για το Δήμο μας.

Επί εντεκα χρόνια τώρα σπαταλήθηκαν εκατομμύρια σε εργολαβίες αμφίβολης συντήρησης των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, μεταξύ των οποίων μεγάλο ποσοστό με απευθείας αναθέσεις, ή με διαγωνισμούς με σχεδόν ανύπαρκτες εκπτώσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμοι ποροι  για  βελτίωση  των  υπαρχόντων  υποδομών,  ή  τη  δημιουργία  νέων.

   Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Δήμου μας κουράστηκαν από την ανεπάρκεια, την ολιγωρία, τα ψέματα και την αυθάδεια της Δημοτικής Αρχής.

👉Η Δημοτική παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο θα  συνεχίσει στο δρόμο της ευπρέπειας, της σοβαρότητας και της άοκνης ενασχόλησης με τα προβλήματα του τόπου μας, με μοναδικό μας στόχο την οικονομική, κοινωνική , τουριστική ανάπτυξη των δημοτών μας και της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας, σε μια εποχή που η στήριξή των παραπάνω λόγω του πλήγματος του τριτογενή τομέα εξαιτίας της πανδημίας, είναι μονόδρομος.

Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο