6.9.21

Xαρτογράφηση και σήμανση του μονοπατιού της Τορώνης από Ομάδα φοιτητών & ΜΚΟ

 


Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στη Δημοτική Ενότητα Τορώνης ο Δήμος Σιθωνίας. Την ομάδα πλαισιώνει ο υπεύθυνος της ΜΚΟ Trace Your Eco Στέλιος Τσιαλίκης, καθηγητές και ένας διδακτορικός φοιτητής από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Czech University of Life Sciences της Πράγας. 



Σκοπός της επίσκεψης, η οποία οργανώθηκε έπειτα από πρόταση της κ. Μάγδας Μερτζιμέκη του Νικολάου προς τον Δήμο και αποδέχθηκε με χαρά ο Δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας, είναι η επίσημη χαρτογράφηση και σήμανση του μονοπατιού της Τορώνης που ξεκινάει από το κάστρο Λήκυθος και καταλήγει στα κανόνια που αποτελούν απομεινάρια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Παράλληλα, θα μελετηθεί η ενδημική χλωρίδα της περιοχής και θα διεξαχθεί  έρευνα για την τουριστική δραστηριότητα της περιοχής και τον αντίκτυπο που έχει στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

“Ο Δήμος Σιθωνίας αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες με θέρμη. Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και δημόσια τους εθελοντές της Τορώνης και όλους εκείνους που φρόντισαν για τη διάνοιξη του μονοπατιού πριν από χρόνια και εξακολουθούν να το πράττουν”, επισήμανε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Λαθούρη-Πάργα.