8.11.21

Το Τοπικό Συμβούλιο Σάρτης για για την δημοπρασία αδιανέμητων ακινήτων -Συνάντηση την Τρίτη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής


  Το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Σάρτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τουριστικών καταλυμάτων και με όλους τους Συλλόγους της Σάρτης έχοντας και την απόλυτη στήριξη του Δημοτικού συμβουλιου Δήμου Σιθωνίας  επικροτούμε την συμμετοχή σας στην ανοιχτή συνέλευση της Παρασκευής και σας ενημερώνουμε ότι οι υπογραφές κατά του ξεπουλήματος του τόπου μας έχουν  ήδη φτάσει τις 950 .Αυτό αποδεικνύει ότι η στάση μας είναι ξεκάθαρη και η στήριξή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης   είναι υποχρέωσή τους .   
Η τοποθέτηση του Δημάρχου ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη και  θα πρέπει να μείνουν  όλα τα αδιανέμητα ακίνητα  στον τόπος μας  μεταφράστηκε από την πλευρά μας ως  αναμφισβήτητη δέσμευση από μέρους του .
Σας ενημερώνουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση  τακτικές  “win to win”  είναι παντελώς απορριπτέες από τους κατοίκους της Σάρτης και κρίνονται ως ύποπτες από την κοινή γνώμη. Όλοι εμείς που   ασχολούμαστε με τα κοινά ,έπειτα  από την στήριξη και εμπιστοσύνη  που μας έδωσαν οι εκάστοτε ψηφοφόροι ,έχουμε μια και μοναδική  υποχρέωση,
 να μαχόμαστε μόνο για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ  .
Την Τρίτη -όπως ενημερωθήκατε από τον Δήμαρχο στην συγκέντρωσή της Παρασκευής - εκπρόσωποι  των συλλόγων μας ,μέλη του Τοπικού συμβουλίου καθώς και Δημοτικοί σύμβουλοι του του Δήμου μας   , θα συναντήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη κ Ιωάννη Γιώργο .
Δεσμευόμαστε ,όπως και ο Δήμαρχός μας έπραξε ενώπιον όλων, ότι δεν υπάρχει ζήτημα διαπραγμάτευσης αλλά αποκλειστικά και μόνο ζήτημα αποκλειστικής παραχώρησης στον Δήμο μας για  σκοπούς  που θα εξυπηρετούν όλα τα μέλη της κοινότητας μας.
Η Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής , ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ Ιωάννης Γιώργος,  που εμείς στηρίξαμε, ανανεώνοντας  την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και αναγνωρίζοντας την 24ετη προσφορά του στα κοινά   ,έχει ως υποχρέωση να στηρίξει το συμφέρον του τόπου του -μας ,να τον προστατέψει ,να παγώσει ΤΩΡΑ κάθε διαδικασία δημοπράτησης των αδιανέμητων ακίνητων της Σάρτης ,να κανει ΤΩΡΑ  όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραχώρησή τους στο Δημό μας , στον τόπο του-μας  και να σταθεί ΤΩΡΑ δίπλα  στον Δήμο Σιθωνίας για την  καλύτερη αξιοποίησή τους  προς όφελος του τόπου του-μας .
Η ιδιότητά του επιβάλει να είναι δίπλα μας και όχι απέναντι μας .
Κάθε κίνηση δημοπράτησης καταδικάζεται  από τους κατοίκους της Σάρτης  ως ‘ξεπούλημα “
Το “ξεπούλημά” τους  που θα οδηγήσει στην τσιμεντοποίηση και την εμπορευματοποίηση τους από τους ιδιώτες που θα τα διεκδικήσουν   δεν θα οδηγήσει σε καμία περίπτωση στην ανάπτυξη το τόπου μας για το κοινό καλό  .
 Θα εξασφαλίσει ένα ετήσιο εισόδημα προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  θα αφαίρεσή όμως  από τον τόπο μας  μια για ΠΑΝΤΑ  το δικαίωμα  για χώρους :
1.στάθμευσης
2. μιας μελλοντικής δεύτερης πλατείας
3. ενός ,δύο, τριών πάρκων πρασίνου
4.μιας ,δύο ,τριών παιδικών χαρών
5.μιας μονάδας ηλικιωμένων
6.ενός κέντρου δημιουργικής απασχόλησης
7.ενός μικρού ανοιχτού αμφιθεάτρου
8.ενός υπαίθριου γυμναστηρίου   Κτλ.
Χώρους  που οδηγούν στην ανάπτυξη του τόπου μας για το κοινό καλό  και που όταν τους χρειαστούμε δεν θα υπάρχουν πια, μιας και θα είναι στα χέρια μερικών ιδιωτών .
Είναι επίσης γνωστό σε όλους μας ότι αν περάσουν στα χέρια ιδιωτών   και πια δεν είναι διαθέσιμα για χρήση από τον Δήμο  μας ,αυτός με την σειρά του για να κατασκευάσει έναν από τους παραπάνω χώρους θα κληθεί να προβεί σε αγορά ακίνητου..... η αγορά ακίνητου στη Σάρτη με τα σημερινά αλλά και μελλοντικά  δεδομένα της αγοράς  είναι και θα είναι αδύνατη  για ευνόητους προς όλους μας λόγους  .
Τα μηνύματα της συζήτησης λοιπόν θα είναι τα εξής και ξεκάθαρα :
“-Μην  υπηρετήσετέ τα συμφέροντα των 30 ιδιωτών, αλλά το κοινό καλό  των  1000 κατοίκων .
 -Μην αφαιρείτε το δικαίωμα του τόπου στην ανάπτυξη, εξυπηρετώντας μικροσυμφέροντα.
 -Μην επιτρέψετε το “ξεπούλημά” του τόπου μας, του δικού σας τόπου .
 -Στηρίξτε τον τόπο μας  , των δικό σας τόπο .
 Τα αδιανέμητα ακίνητα επιβάλετε να παλέψετε με όλες σας τις δυνάμεις να  μείνουν στον ΤΟΠΟ  δικαιώνοντας  έτσι όλους εμάς  που  σας στηρίξαμε και  πιστέψαμε ότι θα μάχεστε αποκλειστικά και μόνο  για το καλό του “ .
“ Η ερχομένη Τρίτη ας μείνει  στο μυαλό μας ως μια ημέρα ιστορικής μνήμης και υπερηφάνειας για όλους τους κατοίκους της Σάρτης  ας είναι  η ημέρα που θα  γραφτεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της  ιστορίας του τόπου μας  με χρυσά και ΌΧΙ με μαύρα γράμματα .
Η απόφαση που θα παρθεί την Τρίτη   ας μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της τοπικής  ψυχής , το πάθος των Σαρτινών  και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αξιοπρέπεια και  πρόοδο για τον τόπο .
Είναι χρέος και καθήκον μας να  αγωνιστούμε όλοι μαζί με ισχυρή βούληση και πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον, για μας και τα παιδιά μας .
 Σήμερα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας  καλούμαστε  να ξεπεράσουμε ενωμένοι τα εμπόδια και τις δυσκολίες και να παλέψουμε με στόχο  ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ .


 

Κοινότητα Σάρτης

 

Κινητοποιήσεις στη Σάρτη Χαλκιδικής , για την δημοπρασία αδιανέμητων ακινήτων από το ΥΠΑΤ

 


Μετά από γενικό αίτημα των κάτοικων Σάρτης, το τοπικό συμβούλιο, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων και οι λοιποί σύλλογοι κάλεσαν  κατοίκους σε ανοιχτή Συνέλευση την Πέμπτη 04/11/2021 και ώρα 17.00 μ.μ στη κεντρική πλατεία της Σάρτης, με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν και μέλλονται να γίνουν κατά των δημοπρασιών των αδιανέμητων ακινήτων. δημοπρασιών των αδιανέμητων οικοπέδων ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία χώρων κοινής ωφέλειας.  
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πρέπει να αναστείλει τις δημοπρασίες , για  να ολοκληρώσει ο Δήμος Σιθωνίας τις απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την μεταβίβαση τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και την αξιοποίηση τους για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.