Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο Βουλευτής τόνισε ενώπιον του Υπουργού, πως για τη στεγαστική αποκατάσταση ευπαθών ομάδων, ο νομοθέτης πρόβλεψε δύο παράλληλες διαδικασίες παραχώρησης οικοπέδων. Και στα δύο συστήματα αποκατάστασης, προβλέπονταν η καταβολή τιμήματος, για την απόκτηση του οικοπέδου και η υποχρέωση του δικαιούχου, να ανεγείρει κατοικία μέσα σε αποκλειστική προθεσμία, που όριζε ο νόμος.
Με το πέρασμα του χρόνου και ιδίως με τη σημαντική οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, να μη μπορούν οι δικαιούχοι να ανεγείρουν την κατοικία επί του οικοπέδου που απέκτησαν με την καταβολή τιμήματος μέσα στην προθεσμία των δέκα ετών.
Έτσι, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό συγκεκριμένο προγραμματισμό, ώστε να μην απωλέσουν το οικόπεδο από το Δημόσιο, όσοι δεν μπόρεσαν να προβούν σε ανέγερση κατοικίας με βάση τα έως σήμερα από το νόμο προβλεπόμενα και να δοθεί στις ευπαθείς αυτές ομάδες παράταση, ώστε να ολοκληρώσουν την κατασκευή της κατοικίας τους μέχρι 31.12.2030
Στην Απάντησή του προς το Βουλευτή ο Υπουργός ανέφερε, πως το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αναγνώρισε τα οικονομικά προβλήματα τα οποία υπήρξαν μέσα στο χρονικό πλαίσιο της δεκαετίας που ορίστηκε από το νόμο για την ανέγερση της κατοικίας, ενώ επισήμανε στον κ.Πάνα, πως εντός των επόμενων ημερών θα αξιολογηθεί το εν λόγω ζήτημα και θα γίνουν από το αρμόδιο Υπουργείο και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Ο κ.Πάνας ανέφερε έπειτα από την τοποθέτηση του κ. Γεωργαντά: «Σήμερα συζητήθηκε ακόμα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη Χαλκιδική ύστερα από παρέμβασή μου στη Βουλή. Περιμένω τις επόμενες ημέρες κατά ποσό η συμπάθεια που αναφέρθηκε ο Υπουργός θα έχει συγκεκριμένα νομοθετικά αποτελέσματα για τους Χαλκιδικιώτες».