10.3.22

Κοινοβουλευτική Ερώτηση κ.Μάλαμα :Σε απόγνωση οι γονείς παιδιών της Χαλκιδικής που χρήζουν ειδικών θεραπειών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης.


 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2022
Προς τον κύριο Υπουργό Υγείας
Θέμα : Σε απόγνωση οι γονείς παιδιών της Χαλκιδικής που χρήζουν ειδικών θεραπειών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης.
Εδώ και τρεις και και πλέον μήνες οι γονείς των παιδιών της Χαλκιδικής, τα οποία χρήζουν ειδικών θεραπειών, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης καταγγέλουν ότι η μοναδική δημόσια δομή του Νομού Χαλκιδικής, η οποία διασφάλιζε τέτοιες θεραπείες, αλλά και τις απαραίτητες διαγνώσεις, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής κι Αποκατάστασης Πολύγυρου έχει μείνει χωρίς την ειδικότητα του παιδοψυχιάτρου, παιδονευρολόγου - αναπτυξιολόγου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν διαγνώσεις, να μην διενεργούνται θεραπείες, ούτε να συνταγογραφούνται, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν σταματήσει αιφνίδια τις συνεδρίες τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία τους. Το γεγονός αυτό, όπως καταγγέλεται από τους γονείς έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ενώ το κόστος συνέχισης αυτών των θεραπειών στον ιδιωτικό τομέα είναι απαγορευτικό για την συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών.
Η συνταγογράφηση, δε, διενεργείται πλέον μόνο από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου όμως ο χρόνος αναμονής για διαθέσιμα ραντεβού απαιτεί μήνες.
Επειδή είναι απαράδεκτο το Νοσοκομείο του Πολύγυρου να στερείται των ειδικοτήτων εκείνων που θα μπορούσαν να διενεργήσουν διαγνώσεις και να συνταγογραφήσουν ειδικές θεραπείες στα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
Προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου ή του Νοσοκομείου Πολυγύρου με ιατρικές ειδικότητες που να μπορούν να διενεργήσουν διαγνώσεις και να συνταγογραφήσουν ειδικές θεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες για τα παιδιά που τις έχουν ανάγκη .
Η επερωτούσα βουλευτής
Κυριακή Μάλαμα