Και τι δεν έγινε σήμερα στο «Molos SeaSide Fish Restaurant» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, στα Νέα Ρόδα. Η Ντίνα ανέβηκε στην προβλήτα του restaurant και τύλιξε / γέμισε τις μαγιάτικες φρεσκοψαρεμένες σαρδέλες με αμπελόφυλλα φρέσκα. Ήταν το δικό της workshop μαγειρικής, το οποίο μοιράσθηκε με το Δημήτρη στο πρώτο τους επίσημο επαγγελματικό αντάμωμα.
Οι Δανοί εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων, που παρακολούθησαν το μάθημα, έμοιαζαν να έχουν ανακαλύψει την πραγματική Ελλάδα μέσα από τη γαστρονομική ιστορία των Νέων Ρόδων. Απέναντι ο Άθωνας. Και γύρω μας ο Ακάνθιος Κόλπος.
Στη συνέχεια το τραπέζι στρώθηκε στο σαλόνι του restaurant. Ο Δημήτρης παρουσίασε την κάρτα του: ψωμί ζυμωτό από ντόπια στάρια, σαλάτα με αγκινάρες φρέσκες από την Ιερισσό, γαύρος τηγανιτός, σαρδέλες ψητές ολόφρεσκες, ψάρι παστό, γεμιστό καλαμάρι της ώρας, ντολμαδάκια με φρέσκα μυρωδικά, τζατζίκι με γιαούρτι από την Αρναία, κρίταμα σαλάτα, μελιτζάνα καπνιστή αγιορείτικη, χταπόδι βρασμένο στο ζουμί του, καυτερή πιπεριά από τους τοπικούς μπαξέδες, φέτα Αρναίας τυλιγμένη σε φύλλο. Και για επιδόρπιο?
Η περίφημη «φτιαχτική» φυλλωτή πίτα του Κυριάκου, με δεκάδες χειροποίητα φύλλα και καρύδια – τόσο νόστιμη, απαλή και πλούσια σε θερμιδική αξία που νομίζαμε πώς αυτήν τη βραδιά θα μείνουμε εκεί στην προβλήτα του Molos.
Ήταν «η γιορτή του γαύρου και των σιτηρών». Μια εκπληκτική παρουσίαση, την οποία θα επαναλάβουμε με την πρώτη ευκαιρία. Αύριο το KOUZINA μεταφέρεται στο Στρατώνι, το οποίο θα επισκεφθούμε με τη Ντίνα Νικολάου και τους Δανούς, προκειμένου να απολαύσουμε τη δική του γαστρο-πολιτιστική πρόταση δημιουργίας.
Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ!
http://www.cluster-aristotle.travel/