3.10.22

Πολύγυρος: Μια ζεστή βραδιά, σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου ( οικία Καραγκανη )

 


Μια ζεστή βραδιά, σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, ήταν η συνάντηση της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου ( οικία Καραγκανη ), όπου το Δ.Σ του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου ( ΕΓΟΚΑΠ), υποδέχτηκε και φιλοξένησε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής με
επικεφαλήςτον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μπιτσιο και τους κ. Αθανάσιο Κυπαρίσση Αντιπρόεδρο, την κα Κατερίνα Νικολάου Γραμματέα και το μέλος Κρύστα Μαυροπούλου.

Σκοπός της επίσκεψης των καλλιτεχνών, πέραν της περιήγησης στους χώρους του Μουσείου και της επαφής τους με τους θησαυρούς και τη λαογραφία του τόπου μας, ήταν η δωρεά ενός πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει την αείμνηστη πλέον Πολυγυρινη Λούλα Κεχαγιά ( Σαντε) να υφαίνει στον αργαλειό της.


Το έργο είναι της καλλιτέχνιδας Κρ. Μαυροπούλου, μέλος του ΣΚΕΤΧ, έχει φιλοτεχνηθεί το 2013, αγοράσθηκε αρχικά από την κα Στέλλα Μπαλάση ( μέλος σήμερα της Ε.Ε του Ομίλου μας), δωρήθηκε αργότερα στον ΣΚΕΤΧ και επί χρόνια κοσμούσε τα γραφεία του. Τώρα πλέον βρήκε τη θέση που του ταιριάζει μιας και τοποθετήθηκε στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου που είναι εγκατεστημένος ο αργαλειός, σε περίοπτη θέση, στον τοίχο δίπλα στον αργαλειό. Ταυτόχρονα το Δ.Σ του Ομίλου μας υποδέχθηκε και φιλοξένησε την εκπαιδευτικό/ καλλιτέχνιδα κα Ιωάννα Βασιλειάδη μετά του συζύγου της, η οποία πέρυσι εν μέσω της πανδημίας, δωρησε στο Λαογραφικό Μουσείο μια καταπληκτική συλλογή από κούκλες μινιατούρες με παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, φιλοτεχνημένες από την ίδια με μεράκι και αγάπη για την παράδοση και την λαογραφία.

Εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν το διάστημα της δωρεάς, δεν μπόρεσε τότε να επισκεφθεί το Μουσείο για να θαυμάσει τα εκθέματα του αλλά και τη δική της συλλογή. Να σημειωθεί ότι η κα Βασιλειάδη δεν κατάγεται από τον τόπο μας αλλά τον αγαπά ιδιαιτέρως μιας και έχει επιλέξει τις Καλύβες Πολυγύρου για την εξοχική της κατοικία. Το Δ.Σ. του ΕΓΟΚΑΠ ευχαρίστησε θερμά τον ΣΚΕΤΧ και την κα Βασιλειάδη για την ευγενική τους προσφορά στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου και τους ευχήθηκε υγεία, ευημερία, δημιουργία και πάντα μπροστά με έργα και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην πολιτιστική μας ανάπτυξη και υπόσχονται αισιοδοξία για το μέλλον

Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου