3.1.23

Πολύγυρος: Εορταστική εκδήλωση Βυζαντινής χορωδίας 4 Ιανουαρίου 2023

 


Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Νικολάου και η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου «Ο Αριστοτέλης» του Δήμου Πολυγύρου συνδιοργανώνουν την εορταστική εκδήλωση με θέμα «Τί σοί προσενέγκωμεν Χριστέ;», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου Πολυγύρου.

Την εκδήλωση προλογίζει η Φιλόλογος Δρ Μαρία Καραμπατάκη ενώ τον ύμνο" Τί σοί προσενέγκωμεν Χριστέ;" καθώς και τα εορταστικά άσματα και Κάλαντα του

Δωδεκαημέρου θα αποδώσει η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία υπό την Διεύθυνση του Χοράρχου Βασιλείου Χάδου.

Η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία από της ιδρύσεώς της έως σήμερα ερμηνεύει άσματα της λόγιας βυζαντινής και λαϊκής ελληνικής παράδοσης. Σε συναυλίες και εκδηλώσεις που συμμετέχει λαμβάνει τον δίκαιο έπαινο και τις ευχαριστίες όλων για την απόδοση της και την επιλογή του ρεπερτορίου της. Μετά από παύση των δημόσιων εμφανίσεών της λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών επανέρχεται με την ως άνω εκδήλωση για να μας προσφέρει ωραία εορταστικά επίκαιρα ακούσματα.