1.6.23

Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για το έργο του φράγματος Χαβρία - Δεν δόθηκαν δεσμευτικές προσφορές και στη νέα παράταση .

 


Παρά τις τέσσερις παρατάσεις που δόθηκαν για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών  οι τρεις μνηστήρες που διεκδικούσαν σε πρώτη φάση το έργο δεν έδωσαν δεσμευτικές προσφορές  στις 30/5/2023
για το μεγάλο ΣΔΙΤ Ύδρευσης  το Φράγμα Χαβρία 

Ο διαγωνισμός είχε εκκινήσει με την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 30 Οκτωβρίου 2020 και το έργο, το οποίο έχει  ανάγκη  η Χαλκιδική, είχαν σε πρώτη φάση διεκδικήσει οι εξής τρεις:

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

«Ένωση Εταιρειών INTRAKAT – SUEZ EAU FRANCE S.A.S. – ΕΥΑΘ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.».

ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις

To έργο, εάν τελεσφορούσε ο διαγωνισμός, θα ήταν το πρώτο ΣΔΙΤ ύδρευσης στη χώρα μας, ένα έργο του οποίου η κατασκευή με τη μέθοδο της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, είχε ανακοινωθεί το 2018.

 Από την Α’ Φάση του διαγωνισμού  είχαν διαφανεί προβλήματα τα οποία κυρίως εντοπίζονταν στην υποκοστολόγηση του έργου, καθώς τα 85,4 εκατ. ευρώ ( προ ΦΠΑ), δεν ανταποκρίνονταν  στα αυξημένα κόστη κατασκευής αλλά και στα κόστη συντήρησης. Σημειώνεται ότι η διάρκεια του έργου είναι 30 έτη, εκ ΄των οποίων τα τρία πρώτα θα ήταν η περίοδος κατασκευής.