6.8.23

Νικήτη Σιθωνία - Κινητοποίηση πολιτών με αίτημα την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 (φωτο video)


Κάτοικοι και παραθεριστές στη Σιθωνία  συγκεντρώθηκαν το πρωι 10:30 στο γήπεδο της Νικητής και  ξεκίνησαν πορεία για την παραλία περνώντας από τα γνωστά φανάρια με συνθήματα όπως  "τέρμα πια στην αυθαιρεσία, από την Πάρο μέχρι τη Σιθωνία ελεύθερη θα είναι η κάθε παραλία ".




 Η ομάδα των πολιτών ενημέρωσε τους λουόμενους για το πρόβλημα της προσβασιμότητας στις παραλίες, και  σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο εντός του οικισμού περιοχής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και καταγραφή του προβλήματος με φωτογραφικο υλικό.


Έχει προγραμματιστεί ήδη νέα συγκέντρωση αύριο στις 11:30 στο δημαρχείο Σιθωνίας στη Νικήτη με αφορμή τη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου. 
Το Σάββατο 5/8/23 και ώρα 8:30 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νικολάου,  πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου 'Τρανή Αμμουδα' με κυριότερο θέμα την ασυδοσία της παραλίας, τη καθαριότητα, το ελεύθερο camping,  τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του αρχαιολογικου τόπου. 


Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν μόνο 3 δημοτικοί Σύμβουλοι  1 της συμπολίτευσης  (Γεωβανέκος Τ. Νικήτη) και 2 της αντιπολίτευσης (Ληστής  Θ. και Παντελής Λ.)