4.10.23

Πολύγυρος :Οι ελαιοπαραγωγοί εκτιμούν ότι το λάδι δεν κλάπηκε αλλά πουλήθηκε σταδιακά - «Αδύνατο να έφυγαν 37 τόνοι σε ένα Σαββατοκύριακο» λένε

 


Μήνυση για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος κατέθεσαν στην Ασφάλεια Πολυγύρου 15 παραγωγοί της Χαλκιδικής για την υπόθεση της εξαφάνισης δεκάδων τόνων ελαιολάδου από τις αποθήκες του συνεταιρισμού.πρόκειται για σχεδόν 37 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να εκτιμάται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Η κλοπή φέρεται να έγινε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Εκτιμάται πως στον Συνεταιρισμό είναι εγγεγραμένοι περίπου 200 παραγωγοί.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού προχώρησαν σε μήνυση καταγγέλλοντας το περιστατικό, ενώ αργά το μεσημέρι της Τρίτης, άτομα από το ΔΣ κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία.


«Οι εντολείς μου παραγωγοί πιστεύουν ότι το λάδι πουλήθηκε σταδιακά. Θεωρούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κλαπεί τόσο μεγάλη ποσότητα χωρίς να γίνει αντιληπτό τίποτα από κανέναν», δήλωσε στη Voria.gr ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας που τους εκπροσωπεί Θανάσης Γιοβανούδας.