3.6.24

Δημοτικό Σχολείο Νικήτης αφιέρωμα στο Διάπλου του Τορωναίου κόλπου και την Ε.Ε.Ν.Ν. "Ο ΣΙΘΩΝ"

  



Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νικήτης, και το 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης, πραγματοποιήσε , στο Δημοτικό σχολείο, το αφιέρωμα στο Διάπλου του Τορωναίου κόλπου και την Ε.Ε.Ν.Ν. "Ο ΣΙΘΩΝ"  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι θρύλοι του

πρώτου διάπλου του Τορωναίου, που αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους  Άγγελος Κουτλιάνος, Θανάσης Βασιλάκης / Καραθανάσης, Νίκος Μπιλάλης,   Νίκος Παπαθανασίου  καθώς επίσης  και παλιοί κολυμβητές (Ξανθόπουλος Θανάσης , Θωμάς Θανάσης, Δεληθανάσης  Μιχάλης ,Αναγνωστάρας Κωστής, Καρανικόλας Νίκος ,Μεταγγιτσινού Στέλλα(δεν δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν οι  κολυμβητές  από τον πρώτο διάπλου  Μάκης Παπάγγελος, και Τάκης Ξανθόπουλος) ,  συνοδοί - βαρκάρηδες (Καλλέας Χριστόφορος , Καρακυριαζής Λάκης)   ο Οικονόμου Τριαντάφυλλος που  χρόνια βοηθά την διοργάνωση , η Πρόεδρος του  Σίθωνα Ασυλλόγιστου Ελπίδα και  εθελοντές του Σίθωνα. Η πρόεδρος παρουσίασε ένα σύντομο video για την αξία του εθελοντισμού.


Τιμητική και η  παρουσία  του Γαρέφη Χρήστου πρωταθλητή προπονητή, του  κολυμβητή  που κατάφερε μόνο αυτός και  τερμάτισε το 1977 στον διάπλου του Τορωναίου κόλπου παλεύοντας με τα φοβερά κύματα.


Tο 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης, είχε τη χαρά να παρουσιάσει την ταινία μικρού μήκους "Με τα πόδια στην άμμο και το χέρι στην καρδιά!" Μια ταινία αφιέρωμα στην μοναδική αυτή διεθνή διοργάνωση


Ανάρτηση της 
ΕΕΝΝ ΣΙΘΩΝ
Σήμερα η ιστορία του Διάπλου Τορωναίου Κόλπου ξετυλίχτηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών του δημοτικού σχολείου Νικήτης από όλες τις σκοπιές : του συνοδού , του κολυμβητή , του βαρκάρη και του εθελοντή.
Μια ιστορία που κάθε παιδί πρέπει να γνωρίζει ! 
Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Νικήτης για το κάλεσμα και την επιμέλεια της όμορφης αυτής εκδήλωσης !