5.7.24

Χαλκιδική Κασσάνδρα :20 μέρες περίπου εκτός λειτουργίας σηματοδότης σε επικίνδυνο σημείο του οδικού δικτύου

 


Το καλοκαίρι η Χαλκιδική υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες, ενώ αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του οδικού τουρισμού.

Σε οδοιπορικό της ΕΡΤ3 καταγράφηκε η κατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς και σημεία παγίδες που είτε προκαλούν απίστευτο μποτιλιάρισμα, είτε έχουν ιστορικό θανατηφόρων τροχαίων, όπως η επαρχιακή οδός Φούρκας. Εκεί, σε επικίνδυνο σημείο του οδικού δικτύου, φωτεινός σηματοδότης παραμένει εκτός λειτουργίας για 20 μέρες. Εκατέρωθεν του δρόμου υπάρχουν κατοικίες και πολλοί είναι εκείνοι που διασχίζουν το δρόμο

καθημερινά. Οι επαγγελματίες στην περιοχή ζητούν την κατασκευή πεζογέφυρας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου μίλησε για το θέμα στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.

«Όντως το πρόβλημα διαρκεί εδώ και χρόνια διότι η επαρχιακή Κασσάνδρας που διέρχεται από το παραλιακό οικισμό της Φούρκας προϋπήρχε του οικισμού. Επομένως χρόνο συν τω χρόνω η οικιστική επέκταση γειτνίασε το οδικό δίκτυο, παραμένει όμως επαρχιακός δρόμος αρμοδιότητας της περιφέρειας. Το πρώτο που μπορέσαμε να εφαρμόσουμε είναι σήμανση για μείωση της ταχύτητας. Φανάρι υπάρχει στην επόμενη διασταύρωση που είναι ο κεντρικός δρόμος προς την παραλία και προς το χωριό. Πέρσι είχαμε επανειλημμένα συμβάντα. Η πρώτη παρέμβαση ήταν τα παλλόμενα φανάρια. Θα αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.


Ρεπορταζ εδώ ertnews.gr/video/