12.7.24

Δήμος Πολυγύρου : Ενημέρωση σχετικά με το «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακών Περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής»

 

Ο Δήμος Πολυγύρου υλοποιεί το «Ειδικό Πολεοδομική Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακών Περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής» στο οποίο συμμετέχουν ο Δήμος Πολυγύρου (ΔΕ Πολυγύρου, Ορμύλιας), ο Δήμος Ν. Προποντίδας (ΔΕ Καλλικράτειας, Τρίγλιας, Μουδανιών), ο Δήμος Κασσάνδρας (ΔΕ Κασσάνδρας, Παλλήνης), ο Δήμος Σιθωνίας (ΔΕ Σιθωνίας, Τορώνης)».

Στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς σε συνάντηση εργασίας, που θα αποτελείται από δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος αφορά την παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας του έργου, ενώ το δεύτερο πρόκειται για μια διαδραστική συζήτηση διατύπωσης προτάσεων βελτίωσης του υπάρχοντος σχεδιασμού στις ΔΕ Πολυγύρου και Ορμύλιας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/07/2024 και ώρα 19:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου. Σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να παρευρεθείτε δια ζώσης μπορείτε να διατυπώσετε αστοχίες και προτάσεις που έχετε διαπιστώσει από την εμπειρία σας στον υφιστάμενο σχεδιασμό των Δημοτικών Ενοτήτων Πολυγύρου και Ορμύλιας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου eps@polygyros.gr.
Αντικείμενο της παρούσας μελέτης αποτελεί ο καθορισμός του προτύπου χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, των χρήσεων γης, των όρων-περιορισμών δόμησης και κάθε μέτρου, όρου ή περιορισμού που απαιτείται, στα πλαίσια μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης επαναρύθμισης του συνόλου της περιοχής μελέτης. Στόχος είναι η βελτίωση της φυσιογνωμίας και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων της περιοχής, καθώς και η ισόρροπη ανάπτυξη του χώρου με άμεσες προτεραιότητες την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και μεταβλητότητας, την ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού, την διατήρηση και ανάδειξη της εικόνας και του τοπίου των οικισμών, την άμυνα από φυσικές καταστροφές, την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, την Τεχνική Υπηρεσία Αρ.Πρ.: 13176 / 710 Ημ.Πρ.: 11/07/2024 ορθή και βιώσιμη διαχείριση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και την αντιμετώπιση της ρύπανσης και τη διαχείριση των αποβλήτων εντασσόμενη στη λογική της κυκλικής οικονομίας.
Τηλ. επικοινωνίας: 23713 25196 Τρίτη & Πέμπτη