15.7.24

Ο Δήμος Αριστοτέλη στη βρετανική Mail of Sunday!

 


Μια σπουδαία προωθητική καμπάνια σε πλήρη εξέλιξη: είναι η διαφημιστική καμπάνια του Δήμου Αριστοτέλη, απευθυνόμενη στη βρετανική τουριστική αγορά μέσα από τα πιο εμβληματικά βρετανικά έντυπα.

Έτσι, μετά τη SUN (της Σκωτίας), τους Times και τους Sunday Times, τη Daily Express σήμερα η Mail on Sunday παρουσιάζει την ΑνατολικήΧαλκιδική ως προορισμό όπου «ο ταξιδευτής μπορεί να βρει τη γαλήνη» - με αυθεντικά χωριά και μπλε θάλασσες- στο πνευματικό καταφύγιο του βασιλιά Κάρολου.
Μιλά για τη διαφορετικότητα του προορισμού, ξεχωρίζοντάς τον από εκείνους του μαζικού τουρισμού, αναφέρεται στα ψαροχώρια του, στα πολύ διαυγή νερά της θάλασσας, στα δάση της καστανιάς που εναλλάσσονται με τους παράκτιους οικισμούς.
Λέει ότι όλα αυτά μοιάζουν να έχουν ως «στέμμα» τους το Άγιον_Όρος, το οποίο επισκέπτεται συχνά ο βρετανικός θρόνος, ενώ για πρώτη φορά η εφημερίδα προβάλει τα Νέα_Ρόδα στο Ηνωμένο_Βασίλειο ως γαστρονομικό προορισμό διακοπών, αλλά και την Αμμουλιανή με την αξία που της πρέπει: νησί με εξαιρετικές παραλίες, ταβέρνες, gift shops και εναλλαγή στα γειτονικά «Γαιδουρονήσια» - με ειδική μνεία στο κοπάδι με τα αγριοκάτσικα στη νησίδα «Τηγάνι».
Ολοκληρώνοντας την περιγραφή με τον παράπλου του #Άθωνα, η συντάκτης Angela Epstein αφιερώνει μεγάλος μέρος του άρθρου της στα Αρχαία_Στάγειρα, αλλά και στον #Αριστοτελικό_Περίπατο. Παρουσιάζει το Δήμο Αριστοτέλη ως επαρκή #trekking προορισμό, ενώ ειδική είναι η μνεία της στο #Άλσος_του_Αριστοτέλη, που το αποκαλεί τόπο προώθησης του «προγράμματος σπουδών του Αριστοτέλη» προς τους μαθητές του.
Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι αποτέλεσμα ενος καλά οργανωμένου press trip που οργανώθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη και έχει μελετηθεί ετσι , ώστε να αποδώσει τα μέγιστα , να καταγράψει εκείνα που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει, από μία «διαβασμένη» συντάκτη, η οποία δεν καλύπτει απλώς ή φωτογραφίζει, αλλά εμβαθύνει στην ιστορική διαδρομή, αποτυπώνοντας την ουσία του μύθου που πρέπει να αναδειχθεί.
Η καμπάνια αποτελεί μέρος του Zorba the Greek project, η οποία σχεδιάσθηκε από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη και τη Σύμβουλο Τουρισμού Maria Pappa. Υλοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με την εξωτερική συνεργάτη του Δήμου Αριστοτέλη @Katilena Alpe και το Γραφείο Ε.Ο.Τ. UK & Ireland.
Παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στη διεθνή τουριστική έκθεση W.T.M. του Λονδίνου το Νοέμβριο του 2023 και προωθεί όλους τους τουριστικούς πυλώνες γύρω από το θρύλο του καζαντζακικού ήρωα Αλέξη Ζορμπά (από το Παλαιοχώρι στον Άθωνα και στις πλαγιές του Αριστοτελικού Όρους).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της κάθε δύο μήνες το blog του Visit Greece αφιερώνει κείμενα που περιγράφουν την περιπλάνηση του «Γιώργη» Ζορμπά στο Παλαιοχώρι, προωθώντας την προοπτική μέσα από την καθημερινότητα και τις συνήθειες.
Θερμές ευχαριστίες στην @Eleni Skarveli και στην @Elefteria Filli του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Ακόμη θερμότερες στη συντάκτη του άρθρου @Angela Epstein