23.8.24

Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης σε κεντρικούς δρόμους της Σάρτης Χαλκιδικής.

 


Μεγάλη ημέρα η Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 για την Σάρτη Χαλκιδικής Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χιλιάδες κόσμου συρρέουν να προσκυνήσουν τη Θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης.

Nα σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής 23 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρική

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 07:00 και εν συνεχεία ο καθιερωμένος Αγιασμός στη Θαυματουργή Εικόνα.

Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και προσκυνητές την Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς στον ενοριακό Ναό φυλάσσεται από το 1922 η Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης.

Tην εικόνα της Μεγαλόχαρης έφεραν από την Αφησιά της Μ. Ασίας οι κάτοικοι του χωριού μετά την μεγάλη καταστροφή και το διωγμό.

Ως “κόρην οφθαλμού”, χωρίς να πάρουν τίποτα από τα σπίτια τους, φρόντισαν να διαφυλάξουν και να πάρουν μαζί τους από την Εκκλησία του χωριού μόνο την εικόνα της Παναγίας, η οποία δεν τους άφησε ποτέ και τους ευλόγησε με τη χάρη της στη νέα τους πατρίδα.



Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της παραμονής, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου, πλαισιομένου από Ιερείς και Διακόνους.

Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης σε κεντρικούς δρόμους της Σάρτης, με τη συνοδεία χιλιάδων προσκυνητών.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

https://www.romfea.gr