28.8.24

Πολύγυρος σύσκεψη για σεισμούς στο Αγ Ορος - Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

 


Απανωτές σεισμικές δονήσεις ταρακουνούν εδώ και δύο μήνες το Άγιον Όρος και παραλιακές περιοχές του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική. Κάτοικοι, παραθεριστές και τουρίστες είναι ανάστατοι για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Πολύγυρο. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός και όπως αναφέρει η σεισμική αυτή δραστηριότητα δεν μπορεί να δώσει κάποιον μεγάλο σεισμό, ή μεγαλύτερους από αυτούς που έχουν γίνει και έτσι δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να αποφεύγουν τα πάρα πολύ παλιά σπίτια, που δεν έχουν χτιστεί με αντισεισμικές προδιαγραφές, ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το διοικητή του Αγίου όρους, Αλκιβιάδη Στεφανή, σχετικά με τις μονές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δήμαρχοι της Χαλκιδικής, αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι από την αστυνομία, το λιμενικό, την υγειονομική περιφέρεια, την πυροσβεστική, την Αποκεντρωμένη διοίκηση και διασώστες.

πηγή ertnews.gr/

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος