11.8.24

Για άλλη μια φορά χτυπήθηκαν τα Νέα Φλογητά από ανεμοστρόβιλο


Σοβαρή αναστάτωση σημειώθηκε χθες το πρωί (10/8) σε Beach Bar στα Νέα Φλογητά, παραλία της Χαλκιδικής, όταν ένας ξαφνικός και ισχυρός άνεμος, που προσομοίαζε σε ανεμοστρόβιλο, χτύπησε την περιοχή. Το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο, που προκάλεσε χάος, καθώς οι ομπρέλες και άλλα αντικείμενα της επιχείρησης, σήκωσαν πολλά μέτρα πάνω από το έδαφος, δημιουργώντας σκηνές πανικού.

Γύρω στις 11:30 με 12:00 το πρωί, ενώ οι λουόμενοι απολάμβαναν τον ήλιο και τη θάλασσα, οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν απότομα. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε λίγη συννεφιά, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Ξαφνικά, ένας ισχυρός άνεμος έκανε την εμφάνισή του, σπέρνοντας τον πανικό στην παραλία. Οι ομπρέλες, που ήταν στερεωμένες στην άμμο, εκτινάχθηκαν στον αέρα και άρχισαν να περιστρέφονται, μερικές φτάνοντας σε μεγάλα ύψη, προκαλώντας φόβο και αγωνία στους παρευρισκόμενους.

Οι λουόμενοι που βρέθηκαν στο σημείο παρακολούθησαν το φαινόμενο με δέος και τρόμο, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι τρόμαξαν ιδιαίτερα. Μικρά παιδιά άρχισαν να κλαίνε και να τσιρίζουν από τον ξαφνικό θόρυβο και το χάος που επικράτησε. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο TikTok, φαίνεται το χάος που επικράτησε στην παραλία, η οποία είναι γνωστή για την έκτασή της και την υπέροχη θέα προς τον Όλυμπο.

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν, πολλοί έτρεξαν να συγκρατήσουν τις ομπρέλες τους και άλλα αντικείμενα που απειλούνταν να παρασυρθούν από τον άνεμο. Ευτυχώς, ο ανεμοστρόβιλος κράτησε μόνο για λίγα λεπτά, και παρά την ένταση του φαινομένου, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Το περιστατικό αυτό υπενθυμίζει τη δύναμη των φυσικών φαινομένων και την ανάγκη να είμαστε προετοιμασμένοι, ακόμα και σε ημέρες που δείχνουν να είναι ήρεμες και ευνοϊκές για εξορμήσεις στην παραλία.

paskedi.gr/