22.9.24

Πολύγυρος Χαλκιδική - Περιήγηση σε δρόμους και ποδηλατάδα

 


Με σύνθημα “Δημόσιος χώρος ισομοιρασμένος σε όλους”, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο δράσεων που  πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Βιώνοντας τον δημόσιο χώρο με διαφορετικό τρόπο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του Πολυγύρου και να ξαναγνωρίσουν τον

τόπο τους. Με κύριο “ξεναγό” τον πρώην Δήμαρχο, Νίκο Βασιλάκη, σε μια βόλτα που κράτησε σχεδόν δυο ώρες, ζωντάνεψαν μνήμες του παρελθόντος για τον “παλιό” Πολύγυρο, τα κτίρια, τους ανθρώπους, τις γειτονιές του.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια οικογενειακή ποδηλατάδα, μέσα στους δρόμους του Πολυγύρου, μέχρι το γραφικό ξωκκλήσι της Παναγίας, συνδυάζοντας την άσκηση με τη ψυχαγωγία.

Οι δράσεις είχαν μεγάλη απήχηση και εκφράστηκε η επιθυμία να επαναληφθούν, δείχνοντας την ανάγκη των πολιτών να κινούνται και να συνυπάρχουν σε έναν δημόσιο χώρο ανοιχτό σε όλους.

Σημαντική στην επιτυχία των δράσεων ήταν η συμβολή  της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής, του Συλλόγου Δρομέων Περιπατητών “Υψίζωνος”, αλλά και εθελοντών.

polygyros.gr