1.10.18

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ενέκρινε μελέτη της παράκαμψης Νικήτης , με την κατασκευή υπόγειου τούνελ, δεν δέχεται την απόφαση του Δ.Σ. Σιθωνίας περί μη υπογειοποίησης (έγγραφο)

Με έγγραφο που απέστειλε στον δήμο Σιθωνίας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την παράκαμψη της Νικήτης στα πλαίσια της Ολοκλήρωσης  της Μελέτης  Οδικού άξονα Ν.Μουδανιών – Σιθωνία  τμήμα Ψακούδια έως Νικήτη  (εδώ   sithonianews) απαντά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας (εδώ halkidikigr blog)για την άρνηση  υπογειοποίησης του δρόμου που διέρχεται μέσα από την Νικήτη (κατά μήκος των φαναριών). 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι   δεν καλέστηκε εκπρόσωπος της Π.Κ.Μ. προκειμένου να εκθέσει το σκεπτικό της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επείσης διευκρινίζει ότι η οριστική μελέτη είχε ολοκληρωθεί και εγκρίθηκε η παραλαβή της  στις 8-3-18 εδώ και μέχρι την ημερομηνία της έγκρισης δεν είχε διτυπωθεί καμία αντίρρηση από οποιονδήποτε φορέα ουτε και στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε καθυστερημένα στις 15-5-18 μετά την ολοκλήρωση έγκρισης της μελέτης και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα  αναμόρφωσής της.
Απορρίφθηκαν οι παρακάμψεις 
1.Βορειοανατολικά του οικισμού της Νικήτης περιμετρικά και εντός του οικισμού 5.3 χιλιόμετρα  λογω ζωνών αρχαιολογικών, αυξημένες χωματουργικές επεμβάσεις, απαλοτριώσει κ,λ.π. που αυξάνουν υπερβολικά το κόστος του έργου’
2.Παράκαμψη με σύνδεση από οδικό άξονα Κελί- Νικήτη Απορρίπτεται λόγω υψηλού κόστους κυρίως (κατασκευή σύραγγες . κοιλαδογέφυρες) και μικρής κυκλoφοριακής σημασίας.
 Υπογειοποίηση  Νικήτης σύμφωνα με την μελέτη
Χάραξη κεντρικής αρτηρίας πριν από την είσοδο του οικισμού Νικήτης  που κατέρχεται  υψομετρικά προκειμένου να υπογειοποιηθεί τμήμα οδού περίπου 1600 μέτρων Για την εξυπηρέτηση της τοπικής κυκλοφορίας διαμορφώνονται στο επίπεδο της σημερινής οδού δύο παράπλευρες οδοί παράλληλα της κύριας αρτηρίας. Αυτή η λύση δεν απαιτεί απαλλοτριώσεις  ούτε εκχερσώσεις δασικών εκτάσεων. Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους επιχειρηματίες οι εργασίες θα ξεκινήσουν εφόσον έχουν εξασφαλιστεί η απαιτούμενες πιστώσεις ( κάτι θυμίζει με το Μετρό  στη Θεσσαλονίκη !!)

Σχόλιο : 'Αραγε πότε θα ξεκινήσουν οι κυκλικοί κόμβοι Οκτώβρης μπήκε !! (εδώ sithonianews)
Το Έγγραφο








ΘΕΜΑ 18ο
«Έγκριση αναγνωριστικής μελέτης ανισόπεδων κόμβων και οδικού τμήματος στην περιοχή Νικήτης στα πλαίσια της μελέτης: 
«Ολοκλήρωση μελέτης οδικού άξοναΝ. Μουδανιά – Σιθωνία Ν. Χαλκιδικής, τμήμα από Ψακούδια έως Νικήτη,προϋπολογισμού 1.480.000,00 € με Φ.Π.Α.» »
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, 15 Μαρτίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00,στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού ΣυμβουλίουΘεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198), συνήλθαν σε τακτική συνεδρίαση τα μέλη τουΠεριφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν της με αρ. πρ.88088/2124/09-03-12 έγγραφης πρόσκλησης της Προέδρου του, κ. ΑθηνάςΑηδονά – Αθανασιάδου, προς όλους τους Συμβούλους, σύμφωνα με τιςδιατάξεις των άρθρων 163, 167, 168, 169, 170 του Ν.3852/2010 «ΝέαΑρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου,
Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου, Λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου.Περιφερειακές Παρατάξεις, Απαρτία και λήψη αποφάσεων και Πρακτικά
συνεδριάσεως) η οποία επιδόθηκε νόμιμα σε καθένα από τους Συμβούλους στις
09-03-12. 
 Από τα 71 μέλη ήταν: 
 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ 
1. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
2. ΑΗΔΟΝΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ 
3. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
4. ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
6. ΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ
8. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
9. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
10. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11. ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
12. ΘΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
13. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
15. ΚΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1. ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2. ΑΝΘΡΑΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
3. ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
4. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
5. ΖΙΩΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6. ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
7. ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
9. ΤΖΗΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
1
ΑΔΑ: Β4Β77ΛΛ-ΩΕΣ16. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
17. ΚΑΝΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
18. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
19. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ
20. ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
21. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
22. ΚΟΥΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
23. ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
24. ΚΟΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
25. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
26. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
27. ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ-ΖΩΗ
28. ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
29. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
30. ΜΗΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
31. ΜΙΧΟΥ – ΚΟΥΓΙΑΜΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
32. ΜΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
33. ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
34. ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
35. ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
36. ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
37. ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
38. ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
39. ΞΗΡΟΤΥΡΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ ΑΣΗΜΙΝΑ
40. ΠΑΓΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
41. ΠΑΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
42. ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
43. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
44. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
45. ΠΑΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
46. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
47. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
48. ΠΟΡΦΥΡΙΑΔΟΥ-ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΑΝΘΗ
49. ΡΑΚΙΤΖΗ ΤΙΜΟΘΕΑ
50. ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΙΟΡΔΑΝΑ
51. ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
52. ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
53. ΤΕΡΖΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
54. ΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
55. ΤΖΟΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
56. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
57. ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
58. ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
59. ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
60. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
61. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
62. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία κλήθηκε και ήταν παρών ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύσιος Ψωμιάδης Επίσης κλήθηκαν και παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. κ. κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης,
Ημαθίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,Χρήστος Γκουντενούδης, Κιλκίς, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Πέλλας, ΣοφίαΜαυρίδου, Πιερίας, Ιωάννης Μωυσιάδης, Σερρών, Ιωάννης Γιώργος,Χαλκιδικής. 
Πριν από τη συζήτηση του θέματος αποχώρησε από τη συνεδρίαση οΠεριφερειακός Σύμβουλος κ. Χ. Μπαρμπουνάκης. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας κ. Ιωάννης Γιώργοςεισηγήθηκε το 18οθέμα της ημερήσιας διάταξης: «Έγκριση αναγνωριστικήςμελέτης ανισόπεδων κόμβων και οδικού τμήματος στην περιοχή Νικήτης σταπλαίσια της μελέτης : «Ολοκλήρωση μελέτης οδικού άξονα Ν. Μουδανιά –Σιθωνία Ν. Χαλκιδικής, τμήμα από Ψακούδια έως Νικήτη, προϋπολογισμο1.480.000,00 € με Φ.Π.Α.» » έθεσε υπόψη τουΣυμβουλίου την με αρ. 165/20-02-2012 (αρ. πρ. Π.Σ.Κ.Μ. 86869/2085/09-03-2012) απόφαση της ΟικονομικήςΕπιτροπής και την με αρ.πρωτ.18339/οικ.221/16-12-2011 εισήγηση της Δ/νσης
Τεχνικών Έργων Π.Κ.Μ. – Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων η οποία αναφέρει ταπαρακάτω:
«Σχετικά με την μελέτη οδοποιίας του οδικού άξονα Ν. Μουδανιά – Σιθωνίατμήμα από Ψακούδια έως Νικήτη σας γνωρίζουμε τα εξής: 
Α. Η οδός μελετήθηκε με παλαιότερες συμβάσεις (1996) με διατομή 13/15 δηλ.μίας λωρίδας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, χωρίς διαχωρισμό τηςκυκλοφορίας και παράπλευρο δίκτυο. Προβλεπόταν κατά τμήματα η διαπλάτυνση και βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης και νέα χάραξη γιαπαράκαμψη οικισμών. Οι κυκλοφοριακοί κόμβοι μελετήθηκαν ισόπεδοι. 
Β. Προέκυψε η ανάγκη εναρμόνισης της τυπικής διατομής της μελετούμενης
οδού στην διατομή β4ν* της 41/18-11-2005 Εγκυκλίου, δηλαδή με δυολωρίδες ανά κατεύθυνση από 3,5 μ., νησίδα διαχωρισμού κυκλοφορίαςπλάτους 2 μ. με μονό στηθαίο ασφάλειας και συνολικό πλάτος ασφαλτικού17,00μ. Επίσης οι κυκλοφοριακοί κόμβοι , λόγω του ότι πρόκειται για κλειστό
δρόμο, πρέπει να μελετηθούν ανισόπεδοι. 
Γ. Με την από 3-9-2010 σύμβαση ανατέθηκε στην Σύμπραξη του θέματος οι εκπόνηση των υπολοίπων σταδίων μελετών για το οδικό τμήμα Ψακούδια –Νικήτη. Στα πλαίσια αυτής της σύμβασης εκπονήθηκαν εμπρόθεσμα 20-4-2011 και υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία οι αναγνωριστικές μελέτες τεσσάρων
ανισόπεδων κόμβων και η αναγνωριστική μελέτη συνδετήριου κλάδου με υφιστάμενου οδικού δικτύου στην περιοχή της Νικήτης, όπως προβλεπόταν από το φάκελο του έργου. 
Δ. Η χάραξη των οδών σε οριζοντιογραφία και μηκοτομή έγινε σύμφωνα με τις Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ) και ο υπολογισμός των κλάδων των κόμβων έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ΟΣΜΕΟ. Σε
κάθε αναγνωριστική μελέτη εξετάσθηκαν τρεις (3) εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες προτείνεται μια ως βέλτιστη. Η ταχύτητα μελέτης για την αρτηρία είναι 100 Km/h , για τις επαρχιακές οδούς 60 - 50 Km/h ενώ για το παράπλευρο δίκτυο 40-50 Km/h.
Συγκεκριμένα : 
1. Ο ανισόπεδος κόμβος Ορμύλιας σχεδιάσθηκε για την αποκατάσταση της σύνδεσης των οικισμών και του παράπλευρου δικτύου της αρτηρίας , παίρνοντας υπόψη τη νέα χάραξη παράκαμψης Τρικόρφου και Ψακουδίων που μελετάτε από άλλη σύμβαση. Η προτεινόμενη λύση έχει την μορφή «Διαγώνιο μισό τριφύλλι) που είναι και οικονομικότερη στην κατασκευή (προϋπολογισμός μελέτης 9.946.000,00 €).
2. Ο ανισόπεδος κόμβος Βατοπεδίου χωροθετείται νοτιοδυτικά του
οικισμού στην θέση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου. Η προτεινόμενη λύση έχει την μορφή «Διαγώνιο μισό τριφύλλι), που είναι και οικονομικότερη στην κατασκευή (προϋπολογισμός μελέτης 10.110.000,00 €) 
3. Ο ανισόπεδος κόμβος Μεταμόρφωσης χωροθετείται βορειοανατολικά του οικισμού και συνδέει την οδό Μεταμόρφωση – Μεταγγίτσι. Η προτεινόμενη λύση έχει την μορφή «Διαγώνιο μισό τριφύλλι), που είναι και οικονομικότερη στην κατασκευή (προϋπολογισμός μελέτης 11.756.000,00 €) 
4. Ο ανισόπεδος κόμβος Νικήτης μελετήθηκε σε συνδυασμό με τον τρόπο «παράκαμψης» του οικισμού της Νικήτης. Εξετάσθηκαν οι εξής τρεις λύσεις:
− Η παράκαμψη του οικισμού της Νικήτης βόρεια και σύνδεση της
αρτηρίας στον ανισόπεδο κόμβο Αγίου Νικολάου που μελετάτε στα πλαίσια της οδού Κελλί – Νικήτη. Η λύση αυτή με μήκος 3,00 χλμ. , απαιτεί νέα μελέτη στον Α/Κ Αγίου Νικολάου και έρχεται να καλύψειυψομετρική διαφορά 180 μ. Η λειτουργία της παράκαμψης εξαρτάται από την κατασκευή της οδού Κελλί – Νικήτη . Ο ανισόπεδος κόμβος Νικήτης προτείνεται μορφής τρομπέτας. Προϋπολογισμός μελέτης 30.359.000,00 € και ανάγκη κατασκευής τμήματος της οδού Κελλί – Νικήτη. 
− Η μικρή βόρεια παράκαμψη του οικισμού η οποία θα περνά
εφαπτομενικά στους αρχαιολογικούς χώρους και θα καταλήγει στον κόμβο Σιθωνίας . Η χάραξη αυτή 5,3 Km περνά από περιοχή με γεωλογικά προβλήματα και δύσκολο ανάγλυφο που θα απαιτήσει μεγάλα τεχνικά έργα και γενικά η κατασκευή να είναι τεχνικά αδύνατη.Ο ανισόπεδος κόμβος Νικήτης προτείνεται μορφής τρομπέτας.
Προϋπολογισμός μελέτης 41.169.000,00 €. 
Η υπογειοποίηση της υφιστάμενης οδού για την διέλευση του οικισμού,με μήκος 1512 μ. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρυνθεί η διερχόμενημκυκλοφορία από τον οικισμό ενώ υπέργεια θα λειτουργήσουν τοπικοίοδοί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. 

Ταυτόχρονα θα βελτιωθεί η ασφάλεια και οι κυκλοφοριακές συνθήκες στηναρτηρία αλλά και το επίπεδο ζωής και η ασφάλεια των κατοίκων. 
Επίσης το έργο μπορεί να κατασκευασθεί άμεσα ανεξάρτητα από το υπόλοιπο οδικό τμήμα για να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα πουμδημιουργείται κατά την θερινή περίοδο αιχμής με την λειτουργία σηματοδότη στην Νικήτη καθώς δεν απαιτούνται και απαλλοτριώσεις γης
Ακόμη προτείνεται ο ανισόπεδος κόμβος εισόδου στην Νικήτη με μορφή «διαμάντι» και βελτίωση του ισόπεδου κόμβου Σιθωνίας με υπογειοποίηση ενός κλάδου.
Προϋπολογισμός μελέτης 52.424.000,00 €. 
Η Υπηρεσία, μετά και από προφορικές συνεννοήσεις με τον Δήμο Σιθωνίας και λαμβάνοντας υπόψη την αυτονομία της κατασκευής της υπογειοποίησης,ντην συγκριτικά μικρότερη χρονική περίοδο που απαιτείται για την χωροθέτησην του έργου λόγω μηδαμινών απαλλοτριώσεων, προτείνει για την περιοχήΝικήτης την λύση της υπογειοποίησης της υφιστάμενης οδού. 
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε για την έγκριση ( σύμφωνα εγκύκλιο 35) της αναγνωριστικής μελέτης οδοποιίας των ανισόπεδων κόμβων και του οδικού τμήματος παράκαμψης Νικήτης ως εξής: 
- Ανισόπεδος κόμβος Ορμύλιας με μορφή «Διαγώνιο μισό τριφύλλι),
- Ανισόπεδος κόμβος Βατοπεδίου με μορφή «Διαγώνιο μισό τριφύλλι), 
-Ανισόπεδος κόμβος Μεταμόρφωσης με μορφή «Διαγώνιο μισό τριφύλλι), 
- Υπογειοποίηση της αρτηρίας στην Περιοχή Νικήτης 
- Ανισόπεδος κόμβος Νικήτης με μορφή «διαμάντι» 
- Βελτίωση του κόμβου Σιθωνίας,
όπως μελετήθηκαν από τους μελετητές και θεωρήθηκαν από την Υπηρεσία» Και ύστερα από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας 
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α
Εγκρίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της Εγκυκλίου 35/2011, την
αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας των ανισόπεδων κόμβων και του οδικού
τμήματος παράκαμψης Νικήτης ως εξής:
1. Ανισόπεδος κόμβος Ορμύλιας με μορφή «Διαγώνιο μισό τριφύλλι»
2. Ανισόπεδος κόμβος Βατοπεδίου με μορφή «Διαγώνιο μισό τριφύλλι»
5
Ανισόπεδος κόμβος Μεταμόρφωσης με μορφή «Διαγώνιο μισό
τριφύλλι»
4. Υπογειοποίηση της αρτηρίας στην Περιοχή Νικήτης
5. Ανισόπεδος κόμβος Νικήτης με μορφή «Διαμάντι»
6. Βελτίωση του κόμβου Σιθωνίας
Ο συνολικός προϋπολογισμός της αμοιβής μελέτης των ανωτέρω έργων ανέρχεται στα 1.480.000,00€ με Φ.Π.Α. και οι πιστώσεις πληρωμών προέρχονται από τον ενάριθμο έργου 2008ΜΠ00830000 ΣΑΜΠ 008/3 Π.Κ.Μ..
Κατά της παραπάνω απόφασης ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Θ. Κωνσταντινίδης, Τ. Ρακιτζή.
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ. Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Π.Σ.
 ΑΘΗΝΑ ΑΗΔΟΝΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΚΗ 


Δημοτ.Συμβ. Σιθωνίας -Λήψη Γνωμοδοτικής Απόφασης για την Παράκαμψη των φαναριών της Νικήτης Χαλκιδικής (5-18)















ΣΧΕΤΙΚΑ

Οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι (roundabout) που θα αποσυμφορήσουν το φανάρι ταλαιπωρίας της Νικήτης Χαλκιδικής (φωτο).


http://sithonianews.blogspot.gr/2017/11/blog-post_350.html



Με 4 κυκλικούς κόμβους θα αντιμετωπισθεί το μποτιλιάρισμα στα φανάρια Νικήτης Χαλκιδικής από την Περιφέρεια και τον Δήμο Σιθωνίας.