10.12.18

Με κίτρινα γιλέκα καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λ.Πύργο 14-12-18 αντιδρώντας στην έλευση του Τσίπρα που υπόγραψε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό.

Μετά τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη αναμένεται να ζήσει ξανά μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για το θέμα της Μακεδονίας
Αιτία η "έλευση" του πρωθυπουργού και η προγραμματισμένη ομιλία του στο Παλέ ντε Σπορ στις 14 Δεκεμβρίου για να πει στον λαό της Μακεδονίας πόσο… καλή είναι η συμφωνία (που βάζει ήδη «νερά») με τα Σκόπια.
Δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι διαδηλωτές οι οποίοι θα περιμένουν τον Α.Τσίπρα με άγριες διαθέσεις, καθώς η συμφωνία με τα Σκόπια ουσιαστικά παραπαίει τόσο μετά τις δηλώσεις του Σκοπιανού
πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με αλυτρωτικές αναφορές, όσο και μετά την οπισθοχώρηση ενόψει των λαϊκών αντιδράσεων του Ποταμιού, το οποίο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ψηφίσει την συμφωνία όταν αυτή έρθει στη Βουλή κάπου στα μέσα του Ιανουαρίου.
Η Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα καλεί του όσους προτίθενται να παρευρεθούν να φορέσουν κίτρινα γιλέκα, ακολουθώντας τη συμβολική φορεσιά των Κίτρινων Γιλέκων της Γαλλίας, οι κινητοποιήσεις των οποίων έχουν προκαλέσει σοβαρές πολιτικές αναταράξεις.

«Καθώς το κίνημα των κίτρινων γιλέκων εξαπλώνεται στην Ευρώπη και καλούμε όλους τους Έλληνες που θα βρίσκονται την Παρασκευή στις 7μμ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λ. Πύργο, εκτός απ τις σημαίες που θα κρατάμε όλοι, να φορέσουν και κίτρινο γιλέκο. Μετά την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία τασομεθα κι εμείς στο πλευρό των αγωνιστών κατά της παγκοσμιοποίησης και των βρόμικων σχεδίων τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.
Μάλιστα η ανακοίνωση καλεί πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας να κατέβουν στους δρόμους με κίτρινα γιλέκα την Παρασκευή στις 7μμ.
Στην κυβέρνηση ανησυχούν ότι δε θα «βγουν τα κουκιά» για την υπερψήφιση της συμφωνίας (η κυβέρνηση αναμένεται να  συγκεντρώσει 148 ψήφους και ψάχνει τους υπόλοιπους) και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας υπέρ της συμφωνίας.
Αυτό όμως θα είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο.
Οι τελευταίες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας έχουν προκαλέσει οργή στη Μακεδονία και το κλίμα κατά της κυβέρνησης είναι θυελλώδες.
Έτσι στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκαν την πραγματοποίηση ομιλίας στη Θεσσαλονίκη ομιλίας όμως που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Αιχμηρότατη ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να απαντηθεί το κάλεσμα Το κυβερνών κόμμα που  ξεπούλησε τη Μακεδονία κάνει λόγο πάλι για την οργισμένη  αντίδραση του λαού της Μακεδονίας ως συγκέντρωση  γνωστών εθνικιστικών κύκλων της Θεσσαλονίκης