3.9.19

Απίστευτη πρόκληση: Μετά τη "προδοτική" συμφωνία των Πρεσπών Μαθήματα «μακεδονικής γλώσσας» στην Πέλλα- Συγκέντρωση για το Μακεδονικό 7-9-19

Το αρνητικό αποτύπωμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι εμφανές, καθώς επιτρέπεται η χρήση του όρου «μακεδονική γλώσσα» από τους Σκοπιανούς, γεγονός το οποίο έχει σχολιάσει αρνητικά και ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης κάνοντας λόγο για «μέγα λάθος».  Είδηση που αναμένεται να προκαλέσει κύμα επικρίσεων βλέπει το φως: Φροντιστήριο «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία Πέλλας, θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο η φιλοσκοπιανή Αστική μη
Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Το φροντιστήριο θεωρητικά δεν μπορεί να απαγορευτεί από τις ελληνικές Αρχές, αφού η Αθήνα αναγνώρισε μέσω Πρεσπών «μακεδονική» γλώσσα με αστερίσκους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα έως τον Ιούνιο στο χώρο της ΑΜΚΕ, μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας αφού ο δάσκαλος που θα διδάσκει τα «Mακεντόνσκι» θα βρίσκεται στα … Σκόπια. 

Με πληροφορίες και από Πρωτο Θέμα



Νοεμβρίου 26, 2018
Στις 18 Νοεμβρίου, 2018 ιδρύθηκε νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΏΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με το διακριτικό τίτλο "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ", με έδρα την Αριδαία.





Συγκέντρωση για την Μακεδονία 7 Σεπτεμβρίου 2019






















Ανδρέας Σταλίδης