7.3.20

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στη Νέα Καλλικράτεια

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο «ΠΕΔΥΑ», πραγματοποίησε τρίωρο δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στη Νέα Καλλικράτεια, με εισηγητή τον κ. Τσαρούχα Αναστάσιο -πιστοποιημένο Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση, και η
ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για θέματα πρώτων βοηθειών.
Οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το σεμινάριο, στο οποίο αναλύθηκαν οι ενότητες: ασφαλής προσέγγιση συμβάντος, αξιολόγηση θύματος, εξασφάλιση ανοιχτού αεραγωγού, έλεγχος αναπνοής, κλήση προς το ΕΚΑΒ, αιμορραγίες, επιληπτικές κρίσεις, εμπύρετοι σπασμοί σε παιδιά, λιποθυμικό επεισόδιο και αντιμετώπιση πνιγμονής. Επίσης έγινε αναφορά και επίδειξη της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, να δοκιμάσουν την εφαρμογή εξωτερικών θωρακικών συμπιέσεων σε πρόπλασμα, την λειτουργία του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή μέσω ενός εκπαιδευτικού απινιδωτή, καθώς και τον χειρισμό αντιμετώπισης πνιγμονής σε ειδικό γιλέκο.
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.
Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς, δήλωσε για το θέμα: «Τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών είναι ιδιαίτερα σημαντικά για όλους μας. Η γνώση και η παροχή Πρώτων Βοηθειών μπορεί να είναι σωτήρια σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας. Λίγα λεπτά αρκούν για να σώσουν μια ζωή!»