5.5.20

Δήμος Πολυγύρου , μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία. Απάντηση Αντιδημάρχου Χρ.Βορδού σε έγγραφο του δημοτικού συνδυασμού "Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο"

Μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία.
Με αφορμή το έγγραφο του δημοτικού συνδυασμού "Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο" και ενδεχομένως την ανησυχία που προκάλεσε γύρω απο το θέμα είμαι υποχρεωμένος να πληροφορήσω διαδικτυακά τόσο τους "αγωνιούντες" συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ιδίως τους γονείς, τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό ότι
έχουν ληφθεί εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία για να υποδεχθούν τις τάξεις που πρόκειται να λειτουργήσουν. 
Έτσι από 5/3/2020 με τις συμβάσεις SYMV006382988 και SYMV006383277 τόσο η α/βαθμια όσο και η β/βαθμια σχ. επιτροπή έχουν προβεί στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας προϊόντων υγειονομικού υλικού για να είμαστε έτοιμοι κατά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.
 Τα υλικά αυτά μαζί με το επιπρόσθετο υλικό (αντισηπτικά) που εστάλη απο το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στα χέρια των δ/ντων των σχολείων. 
Έχουν ήδη γίνει πολλαπλές απολυμάνσεις απο εξειδικευμένο προσωπικό των αιθουσών, των αυλών και των κοινοχρήστων χώρων όλων των σχολικών μονάδων ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί η ανα διήμερο απολύμανση των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν. 
Έχει γίνει προμήθεια θερμόμετρων υπερύθρων τα οποία θα έχουν και θα χρησιμοποιούν οι σχολικοί φύλακες, ενώ με την επανέναρξη των μαθημάτων θα γίνουν εκτενείς υποδείξεις τήρησης των κανόνων υγιεινής και των απαιτούμενων ενεργειών προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα. 
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Προέδρους και τα μέλη των σχολικών επιτροπών, τους δ/ντες των σχολικών μονάδων αλλά και όλους όσους κοπίασαν για να έχουμε την παρούσα ετοιμότητα! 
Τέλος θα ευχαριστήσω .... τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας για την ευκαιρία που μας δίνουν για την προβολή του έργου μας!!!!

Χρήστος Βορδός

Το το έγγραφο του δημοτικού συνδυασμού "Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο" εδώ https://halkidikigr.blogspot.com/2020/05/blog-post_4.html